avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor catre tata

buna ziua,
in luna sept am depus cerere pt plata pensiei de intretinere intrucat sotul meu a parasit domiciliul.am avut 4 termene...in al 4 lea s.a prezentat cu intampinare si cerere reconventionala de incredintare minor.
in cererea de incredintare invoca faptul ca intre el si copil exista o legatura foarte stransa, ca a vizitat copilul zilnic la gradinta, ca eu i.am interzis sa vada copilul la domiciliu, ca am plecat in italia fara ca el sa stie acum 2 ani, ca nu ma lucrat deci, nu am contribuit cu nimic la cheltuielile gospodaresti, ca nu am dorit sa am grija de copil si ca nu este de acord cu plata pensiei de intretinere.
judecatoarea, fiind judecator stagiar, a plasat dosarul unui alt complet de judecata si nu a dispus disjungerea celor doua capete (pensie si cerere reconventionala) intrucat sunt strans legate intre ele.
As dori sa stiu care sunt sansele ca instanta sa.i accepte cererea, deci, sa.i incredinteze lui minorul.
mentionez ca este vb de o fetita de 7 ani, ca stam intr.o locuinta ANL al carei contract de inchiriere este pe numele lui si ca eu lucrez avand un salariu asemanator cu al lui.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 13:03, 7 Decembrie 2009
buna ziua
intrucat procesul va fi in febr pt linistea mea (sigur imi voi angaja un avocat) va expun ce s.a intamplat:
a parasit domiciliul, daca se poate spune asa, intrucat adresa de pe buletin nu corespunde cu adresa ANL-ului, al carui contract de inchiriere e pe numele lui (nu a vrut sa.si schimbe adresa) si unde a locuit din data de mai 2008 pana in iulie 2009.
plecarea lui de acasa a avut loc in iulie 2009.nefiind la prima abatere de acest gen, in cei 7 ani de casat a plecat de acasa de cel putin 20 de ori, dar la rugamintile mele se intorcea inapoi insa dupa cateva luni si in conditiile puse de el.de aceasta data nu l.am mai rugat sa vina inapoi si am facut cerere pt intretinere minor.cand citatia a ajuns la el s.a dus la copil la gradi, i.a platit caminul, i.a cumparat cadouri de ziua lui.
in instanta, la primul termen a cerut amanare pt angajare aparator, la al doilea termen nu avea aparator, nici la al treilea, in schimb la al patrulea a depus intampinare si cerere reconventionala, tot fara aparator.
asta este situatia.......
daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi utile v.as fi f recunoscatoare.
deci, nu exista divort, nici partaj, cred ca este doar incredintare minor.....:(
Opuneti-va la acordarea acestor termane! Nu se acorda mai mult de un termen pentru angajar aparator.mergeti in audienta la Presedintele instantei si explicati ca se ergiverseaza dosarul...si angajati-va aparator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cristea adrian cristea adrian SOTIA FRATELUI MEU A BAGAT DIVORT PT CA A INSELAT_O.A DECLARAT CA A PARASIT DOMICILIUL IN URMA CU 6 LUNI CEEA CE NU ESTE ADEVARAT.IN INSTANTA A CERUT CASA SI ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala in proces de divort xwa xwa V-as fi extrem de recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu urmatoarea nelamurire: Sotul meu a intentat divort si a solicitat desfacerea casatoriei din vina ... (vezi toată discuția)
Divorț, partaj vio_cris22 vio_cris22 Buna ziua! Locuiesc cu sotul intr un apartament ANL , eu fiind titularul de contract. Intentionez sa divortez dar nu stiu cum va fi cu locuinta , cine are ... (vezi toată discuția)