avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ce fel de dobanda se aplica drepturilor salariale ca ...
Discuție deschisă în Executare silită

Ce fel de dobanda se aplica drepturilor salariale ca urmare a reintegrarii unui fost salariat?

1. Ce fel de dobanda trebuie aplicata unor drepturi salariale care trebuie acordate din urma, ca urmare a unui fost salariat care trebuie reintegrat in munca? Dobanda legala pana la momentul pronuntarii hotararii primei instante pe fondul cauzei, dupa care de la data de la care dobanda legala combinata cu cea penalizatoare, pana la data reintegrarii efective?

2. S-a dat o hotarare judecatoreasca prin care angajatorul a fost obligat sa reintegreze fostul salariat si sa acorde despaguiri egale u drepturile sale indexata, majorate si actualizate cu indicele de inflatie si cu celelelate drepturi de care ar fi beneficiat, fara sa mentioneze nimic de vreo dobanda. In acest caz, se datoreaza dobanda legala sau nu?

3. Help! Cum se calculeaza rata inflatiei pentru drepturile salariale datorate ca urmare a reintegrarii in munca a unui fost salariat (ca efect al unei hotarari judecatoresti) pe toata perioada, de la concediere pana la efectiva reincadrare? intru pe site-ul insse si selectez IPC total, perioada curenta (noiembrie 2019, fiind ultima) si luna si anul de la care trebuie sa i se acorde drepturile salariale? Apoi calculez rata ca inflatiei ca fiind IPC - 100? Sau trebuie sa calculez indicele de inflatie pentru fiecare luna?
Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: therioni , utilizator 15:16, 25 Februarie 2020
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Din ceva motiv, intrebarea mea a fost mutata la executari silite. Sper sa te ajute raspunsul dat.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul despagubiri salariale pentru reintegrare la locul de munca imosoft imosoft Buna ziua, Ma intereseaza un model de calcul al despagubirilor salariale care se acorda angajatului la reintegrarea sa la vechiul loc de munca, ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Recalculare salarii albu67 albu67 Un coleg a castigat in instanta reincadrarea pe postul avut.Intrebarea mea este cum i se va calcula lui salariile din urma? Mentionez ca a fost disponibilizat ... (vezi toată discuția)
Indexarea sumelor datorate cu indicele de inflatie rosu gheorghe rosu gheorghe Intr-un proces de drepturi salariale, instanta admite cerere si aproba plata sumelor neacordate angajatului pe perioada nov.2006-iunie 2009, in conformitate cu ... (vezi toată discuția)