avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită recuperare datorie
Discuție deschisă în Executare silită

recuperare datorie

Buna ziua,
Am de recuperat o suma de bani de la o persoana fizica care nu are niciun venit declarat si niciun bun pe numele sau. A fost de acord ca suma sa o plateasca mama sa (pensionara) in rate lunare, Pot face un act notarial prin care sa se faca poprire pe pensie in cuantum legal pana la lichidarea datoriei? Cu acordul ei, evident. Daca nu, cum ar trebui sa procedez ca sa am garantia platii? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:46, 28 Decembrie 2019
Art. 1.599. -
Obligația de a plăti o sumă de bani ori de a executa o altă prestație poate fi transmisă de debitor unei alte persoane:


a) fie printr-un contract încheiat între debitorul inițial și noul debitor, sub rezerva dispozițiilor art. 1.605;


b) fie printr-un contract încheiat între creditor și noul debitor, prin care acesta din urmă își asumă obligația.


Deci puteti incheia cu mama sa un contract prin care femeia se obliga sa plateasca si apoi, abia daca nu plateste, puteti pune in executare contractul si se ajunge sa ii pun apoprire pe pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am girat. cum ma pot retrage din contract? Florentina2602 Florentina2602 Buna ziua! Sotul meu a girat. Acea persoana, bineinteles, ca nu si-a platit ratele. In momentul actual, atat conturile sotului, cat si ale debitoarei sunt ... (vezi toată discuția)
Novatie obligatie de intretinere Raldinag Raldinag conform regulilor in materie, obligatia de intretinere asumata printr-un contract se poate ulterior nova. Partile contractului pot incheia un nou contract, ... (vezi toată discuția)
In cazul creditului bancar pentru nevoi personale Rusu Tiberiu Rusu Tiberiu - în cazul pensionarii de boala (cu incapacitate de munca), banca cum isi va mai recupera creditul? - îsi va recupera creditul din pensie, sau va astepta ... (vezi toată discuția)