avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru teren

Am un teren intravilan cu casa pe el, am cadastru si intabulare, in cartea funciara scrie ca am mai mult cu 10 mp din masuratori( e mai lat cu 30 cm si mai lung cu 2 metri)
Problema este ca vecinul meu are si el cadastru si intabulare, si el are mai mult cu 3 mp (mai mult cu 2 metri in lungime, mai ingust cu 20 cm).
Dansul ma ameninta cu judecata. Are vreo sansa de castig ? Practic noi avem cadastru si intabulare, amandoi avem mai mult din masuratori(eu si in lungime si in latime am mai mult ca in cadastru), dar el are mai mult in lungime, in latime are mai putin ca in cadastru.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2020
MiricaG, utilizator
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 12:58, 14 Februarie 2020
In cazurile pe care le-am vazut eu pana acum instanta a dispus impartirea terenului in plus in 2 parti egale. In cazul dumneavoastra 10+3=13 13/2=6.5, Sa ii explicati dansului ca o actiune in instanta cu expertiza cu tot il poate duce pana la 11.000 de lei, iar pentru un posibil castig de teren de pana in 7 mp, nu cred ca este benefic din punct de vedere financiar.
Ar putea avea castig de cauza in situatia in care din actele de proprietate s-ar suprapune suprafetele de teren invecinate. Iar cine este proprietar in acte, dar in posesie ar fi vecinul cu care se judeca va primi prin granituire si revendicare suprafata suprapusa pe care o are in acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru facut in mod eronat ramonadeaconescu ramonadeaconescu Bunicii au un teren de 10000 mp si a cerut la primarie masurarea lui pt a face gard.Dupa masurarea terenului de catre primarie a rezultat mai putin teren ... (vezi toată discuția)
Suprapunere cadastru. andrei2008 andrei2008 Buna ziua! Am si eu o problema legata de cadastru :locuiesc la curte si am actele in regula ,cdastru si intabulare facute ,vara asta vecinul din spatele casei ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cumpar un teren si am aflat ca se suprapune cu cel invecinat dianaconstanta dianaconstanta Buna ziua, doresc sa cumpar un teren, am cerut actele de la proprietar si am masurat latimea lui, este scris in act ca are latimea de 22,30 metri pe o lungime ... (vezi toată discuția)