avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acceptare tacita a mostenirii.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acceptare tacita a mostenirii.

In urma unei solicitari la Uniunea Notarilor Publici am aflat ca nu s-a deschis succesiunea dupa bunicul meu decedat in 2009 si nimeni nu si-a manifestat optiunea succesorala.Precizez ca fiica acestuia adica mama mea si singura mostenitoare a decedat ulterior in 2011.Cum dovedesc ca mama mea a acceptat tacit mostenirea dupa tatal ei,in cazul in care doresc sa deschid mostenire dupa bunic?(mama neexprimandu-si acceptarea expresa a mostenirii in termenul de optiune succesorala).Eu afland de decesul bunicului in aprilie 2019.
Ultima modificare: Duminică, 5 Ianuarie 2020
Cristian Racaceanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:33, 5 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Acceptarea tacita a mostenirii, reprezinta continuarea folosirii bunurilor din patrimoniul defunctului, administrarea acestora, dupa decesul lui.
Trebuie sa faceti dovada in acest sens.
Sa dovediți față de cine?
In instanta in cazul in care mai exista vreun mostenitor,atat mama si implicit si eu nu am mai tinut legatura cu defunctul,acesta divortand si a parasit domiciliul conjugal cand mama avea6-7 ani,dar afland de la Uniunea Notarilor ca nu s-a deschis succesiunea si nimeni nu si-a manifestat dreptul de optiune succesorala doresc sa-mi manifest acest drept legal de a deschide succesiunea dupa bunic.
Ultima modificare: Duminică, 5 Ianuarie 2020
Cristian Racaceanu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi o deschideți dvs, în nume propriu.
Sunteți descendent, din clasa 1 de moștenitori legali și sezinar si aveti acest drept.
Întrebarea e ce căutați in instanta daca mama dvs era unica fiica? Puteti rezolva mult mai simplu pe cale notariala.
De acord dar nici eu nu mi-am manifestat dreptul de optiune succesorala in termenul de 1 an de la deces,dar afland in aprilie vroiam sa deschid succesiunea in termen de 1 an de cand am aflat de decesul bunicului.

Alte discuții în legătură

Neprezentare la mostenire anamarian anamarian de la bunicul meu au ramas 8 copii nici ei nici copii lor na u stat in casa de 40 de ani, abia acum au facut succesiune cand a murit mama ,n au platit nimic ... (vezi toată discuția)
Va rog un raspuns concret !!! redialboss redialboss se poate executa silit apartamentul pentru credite de consum nerambursabile stiind faptul ca apartamentul respectiv nu este proprietate personala ci este ... (vezi toată discuția)
Intoducerea succesiunii dupa termenul legal de 6 luni bogdAN818 bogdAN818 Va rog sa ma lamuriti privind urmatoarea situatie: tatal meu a decedat acum 7 ani, iar bunici mei de 3 ani(parintii tatalui meu). Bunurile sunt trecute pe ... (vezi toată discuția)