avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de creanță
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de creanță

Bună ziua,
Am dezbătut în instanță împreună cu cei trei frați ai mei succesiunea după tatal nostru pentru un imobil. In sentință , instanța pe lângă cotele de moștenire ,mie mi-a acordat și un drept de creanță reprezentând contravaloarea reparațiilor efectuate de mine in imobil. Întrebarea mea este ce înseamnă drept de creanță? Am dreptul să recuperez întreaga sumă de la frații mei sau acea suma se împarte la patru și am de recuperat numai cotele datorate de aceștia?
Cel mai recent răspuns: amavrancea , utilizator 18:24, 6 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De vreme ce doar dvs ați efectuat reparațiile, sunteți indrituit să recuperați contravaloarea acestora, mergeți cu hotărârea la un avocat pentru a vă spune concret!
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Vă mulțumesc pentru răspuns!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn,

Conform hotararii judecatoresti, instanta de judecata a constatat, pe calea unui drept de creanta, faptul ca dumneavoastra ati investit sume de bani, in vederea realizarii unor investitii.

Lecturati atent hotararea judecatoreasca.

In cuprinsul acesteia, veti observa cotele-parti din dreptul de proprietate, dreptul de creanta constatat , modalitatea de partajare efectiva, daca ati solicitat, distinct de dezbaterea succesorala, si imparteala bunurilor indivize.


Suma de bani investita de dumneavoastra la efectuarea unor acte de amenajare, acte care au dus la sporirea valorii de circulatie a bunului, desigur, trebuie scazuta din valoarea bunului cuprins in masa succesorala.


Succes!
Vă mulțumesc pentru răspunsul detaliat pe care ați avut amabilitatea să mi.l oferiți! In sentință scrie că moștenim imobilul în cote egale iar eu primesc drept de creanță asupra sumei totale a cheltuielilor cu reparațiile . Au trecut deja doi ani de când s.a dat sentința și nu am primit niciun ban de la frații mei. Dreptul de creanță se prescrie în termen de trei ani? Ce îmi recomandați să fac ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți cu hotărârea legalizată la un executor judecătoresc pentru a demara procedura de executare silită!

Alte discuții în legătură

Succesiune gigifurtuna gigifurtuna In urma decesului ambilor parinti (unul a decedat in anul 2009 iar celalalt in 2013) a ramas ca mostenire o casa si curtea aferenta si o suprafata de teren ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire G3orgyq G3orgyq Buna ziua. Sunt nou pe acest forum, insa il urmaresc de ceva vreme, si ma intereseaza in particular , un subiect despre dezbaterea mostenirii. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Casa parinteasca. sora mea vrea sa se mute cu forta! O_Mihaly O_Mihaly Buna ziua! Ma confrunt cu o situatie complicata. Avem impreuna cu sora mea casa parinteasca, care momentan este goala, ambele parinti sunt decedati. Nu am ... (vezi toată discuția)