avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pierderea proprietatii in cazul divortului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pierderea proprietatii in cazul divortului

Doresc sa ma casatoresc si apoi sa cumpar, din resurse personale, o casa ai carei proprietari sa fim amandoi . Exista posibilitatea ca in cazul in care sotia divorteaza sa piarda partea de casa care i se cuvine? Si nu, nu sunt Hagi Tudose, sunt doar patit! De asta suflu si in iaurt... Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Bunurile realizate IN COMUN in perioada casatoriei (dupa incheierea casatoriei) sunt BUNURI COMUNE si se impart in parti egale.
Ca sa va asigurati ca bunul este doar al dumneavoastra incheiati o conventie inainte de casatorie la notar.
În caz de divorț, soția va obține la partaj 50% din casă. Cumpărați casa înainte de căsătorie ca să fie bun propriu. Orice bun achiziționat după căsătorie devine automat bun comun al ambilor soți.
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2020
Dapix, utilizator
De ce nu procedați invers? Cumpărați casa și apoi vă căsătoriți! Sau încheiați o convenție notarială de separare de bunuri!
Altminteri, casa va fi bun comun!
Chiar doresc ca sotia sa fie co-proprietara a casei si sa o mosteneasca, ea sau familia ei. Dar nu doresc ca, in eventualitatea - nedorita acum de niciunul - ca ea vrea sa divorteze, sa plece cu un bun la a carui dobandire nu a contribuit in nici un fel. O conventie notariala care sa impuna ca divortul - daca are loc - sa fie fara paratjarea casei. Exista asa ceva? Merci.
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2020
mircea60n, utilizator
Nu este posibil așa ceva. Dacă divorțați soția va pleca cu jumătate din casă și din toate bunurile dobândite în comun.
Hotărâți-vă ce vreți cu adevărat, că nu merge așa cum vreți.

Dacă vreți ca soția să fie proprietară, atunci va fi și după divorț.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! imi poate spune cineva ce reprezinta, separatia de ... Ginodino Ginodino Buna ziua! Imi poate spune cineva ce reprezinta, Separatia de bunuri intre soti? Daca unul decedeaza si, casa este pe numele lui, celalalt sot are drept la ... (vezi toată discuția)
Se poate face contract matrimonial dupa casatorie? Marilena2019 Marilena2019 Buna ziua, se poate face o conventie-contract matrimonial dupa ce ne-am casatorit de 2 ani? In cazul unui divort sa am acest contract si sa mentionez in acel ... (vezi toată discuția)
Diferențe între regimurile matrimoniale ContSters219511 ContSters219511 Care este dferenta cele 3 variante ale regimului matimonial dupa noul cod civil de la 01 oct 20111? - regimul in comunutate de bunuri - regimul in ... (vezi toată discuția)