avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Implicatiile modificarii L50/1991 asupra ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Implicatiile modificarii L50/1991 asupra constructiilor fara autorizatie

Noua L7/2020 aduce o serie de modificari L50/1991. Printre altele, modifica art. 27, alin. (6), dupa cum urmeaza: "[...] In cazul constructiilor pentru care executia lucrarilor s-a realizat fara autorizatie de construire, iar implinirea termenului de prescriptie prevazut la art. 31 nu mai permite aplicarea sanctiunilor, certificatul de atestare/adeverinta privind edificarea constructiei va fi emis/emisa in baza unei expertize tehnice cu privire la respectarea cerintelor fundamentale aplicabile privind calitatea in constructii, inclusiv cu incadrarea in reglementarile de urbanism aprobate, care sa confirme situatia actuala a constructiilor si respectarea dispozitiilor in materie si a unei documentatii cadastrale. In situatia in care in expertiza tehnica se constata neindeplinirea tuturor cerintelor fundamentale si a celor relative la incadrarea in reglementarile de urbanism, nu se elibereaza certificatul de atestare/adeverinta privind edificarea constructiei."

1. Ce inseamna/ presupune in acest context "incadrarea in reglementarile de urbanism aprobate"? Incadrarea in prevederile PUG-ului, sau a PUZ-ului?
Exista zone in care PUZ-ul nu a putut fi elaborat din varii motive, dar care au constructii ridicate fara autorizatie.


Tot in acest alin. se mentioneaza: "[...] In situatia in care in expertiza tehnica se constata neindeplinirea tuturor cerintelor fundamentale si a celor relative la incadrarea in reglementarile de urbanism, nu se elibereaza certificatul de atestare/adeverinta privind edificarea constructiei."

2. Ce inseamna "cerinte relative la incadrarea in reglementarile de urbanism"?

Conform art. IV al noii legi, "In termen de maximum 90 de zile lucratoare de la intrarea in vigoare a prezentei legi autoritatile administratiei publice locale impreuna cu emitentii de avize si acorduri aproba fluxurile si configurarea procedurilor specifice prin intermediul punctului unic de contact [ link extern ] /."

3. Inseamna ca fiecare administratie locala va decide propriile proceduri, inclusiv daca e nevoide de exemplu de PUZ (intrebarea aceasta este relevanta doar in cazul in care la intrebarea 1 raspunsul este PUZ)?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020
christi, utilizator

Alte discuții în legătură

Obtinere acte constructie adi_pva adi_pva In anul 2014 am construit o locuinta, anexe etc. pe teren proprietate personala. Terenul este in extravilanul orasului. Am facut cerere la UAT pentru ... (vezi toată discuția)
Autorizație de construire pentru o anexa gospodăreasca ilegal construita Simona.Dunca Simona.Dunca Buna ziua! In 2015 (acum vreo 5 ani) am construit o anexa gospodăresc (beci - fundatie din beton sapat in pământ + garaj deasupra) de aproximativ 10 ... (vezi toată discuția)
Am casa in curte din anul 1975 construit cu autorizatie , intabulat ... ili47 ili47 Am casa in curte din anul 1975 construit cu autorizatie , intabulat . in anul 2005 fara AC am marit magazia de la 18 mp la 30 mp , cum pot sa intru in ... (vezi toată discuția)