avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Obtinere acte constructie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Obtinere acte constructie

In anul 2014 am construit o locuinta, anexe etc. pe teren proprietate personala. Terenul este in extravilanul orasului. Am facut cerere la UAT pentru edificarea cladirilor in decembrie 2019, fara un raspuns pana azi. Doresc intrarea in legalitate . Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: adi_pva , utilizator 20:22, 7 Iulie 2020
Ati construit locuinta parcurgand procedura de realizare proiect tehnic,autorizatie de constructie,certificat de urbanism?
Nu. Am doar acte pe teren. Astept si alte sfaturi.

ynocentta a scris:

Ati construit locuinta parcurgand procedura de realizare proiect tehnic,autorizatie de constructie,certificat de urbanism?

Legea 50/1991 art 37
(6) Dreptul de proprietate asupra construcțiilor se înscrie în cartea funciară în baza unui certificat de atestare, care să confirme că edificarea construcțiilor s-a efectuat conform autorizației de construire și că există proces-verbal de recepție la terminarea lucrărilor, sau, după caz, a unei adeverințe/unui certificat de atestare a edificării construcției. În cazul construcțiilor pentru care execuția lucrărilor s-a realizat fără autorizație de construire, iar împlinirea termenului de prescripție prevăzut la art. 31 nu mai permite aplicarea sancțiunilor, certificatul de atestare/adeverința privind edificarea construcției va fi emis/emisă în baza unei expertize tehnice cu privire la respectarea cerințelor fundamentale aplicabile privind calitatea în construcții, inclusiv cu încadrarea în reglementările de urbanism aprobate, care să confirme situația actuală a construcțiilor și respectarea dispozițiilor în materie și a unei documentații cadastrale. În situația în care în expertiza tehnică se constată neîndeplinirea tuturor cerințelor fundamentale și a celor relative la încadrarea în reglementările de urbanism, nu se eliberează certificatul de atestare/adeverința privind edificarea construcției.



Pe scurt, au trecut 3 ani de cand a-ti edificat constructiile. Vine un expert in constructii, face o expertiza, si daca ati respectat cerintele urbanistice atunci in baza acelei expertize primaria elibereaza un ``certificat de atestare a constructiilor`` iar cu acest act un topograf autorizat va intocmeste documentatia cadastrala de inscriere in cartea funciara.
Nu am autorizatie,proiect sau alte .

adi_pva a scris:

Nu. Am doar acte pe teren. Astept si alte sfaturi.

ynocentta a scris:

Ati construit locuinta parcurgand procedura de realizare proiect tehnic,autorizatie de constructie,certificat de urbanism?



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizație de construire pentru o anexa gospodăreasca ilegal construita Simona.Dunca Simona.Dunca Buna ziua! In 2015 (acum vreo 5 ani) am construit o anexa gospodăresc (beci - fundatie din beton sapat in pământ + garaj deasupra) de aproximativ 10 ... (vezi toată discuția)
Implicatiile modificarii l50/1991 asupra constructiilor fara autorizatie christi christi Noua L7/2020 aduce o serie de modificari L50/1991. Printre altele, modifica art. 27, alin. (6), dupa cum urmeaza: \"[...] In cazul constructiilor pentru care ... (vezi toată discuția)
Plan casa dan dana dan dana Acum 15 ani am cumpărat un teren cu o casa foarte veche . În acel moment cei de la primărie mi-au spus că nu exista plan pe acea constructie ci doar ... (vezi toată discuția)