avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecină sensibilă la zgomote usoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecină sensibilă la zgomote usoare

Buna ziua. Sunt student, am 21 de ani, si am o mică mare problema:

Problemele au inceput de un an si ceva, dar au fost “certuri” minore, mi au fost lasate de catre vecina de dedesubt bilete in cutia postala in care eram rugat sa nu mai aspir, spal rufe, merg prin casa, fac dus dupa ora 20, scrisoare ignorata, desigur, apoi au inceput sa imi fie adresate mici amenintari, cum ca nu am fost bine educat si ca voi fi pus la punct.

A trecut ceva timp, nu am luat scrisorile in serios. Dupa cateva luni, eram in casa cu niste amici, beam un pahar de vin si ne uitam la un film, a venit respectiva sa ma roage sa ma duc la hotel daca vreau sa fac galagie, pentru ca ea nu accepta tropaielile mele prin casa.

Le a trimis amenintari parintilor mei, ca in cazul in care nu iau ei masuri, ia ea, (parintii mei sunt proprietarii, eu locuiesc singur). Tin sa precizez ca nu era trecut de ora 23, probabil nici macar 22. Dupa 10 minute a venit si a inceput sa traga de usa, sa imi dea suturi in ura, sa imi apese pe clanta , sa imi dea pumni in usa, si am preferat sa nu deschid. Exista filmari pe care le am de la acel eveniment si se vede ca este ea.

Parintii mi au spus ca ei stiu de la vecini ca doamna ar avea probleme psihice,
In urma acestui incident mi am gasit clanta rupta, aruncata pe scara, tencuiala din jurul usii sarita, si usa este botita vizibil in partea de jos unde a dat cu picioarele.

Am mers la politie si am fost luat peste picior, ca poate faceam galagie, le am explicat ca era o seara linistita intre amici si nimic mai mult, au inceput sa spuna ca stiu ei cum sunt tinerii si am preferat sa plec si sa nu imi mai bat capul.

In urmatoarele luni, imi batea in tevi, batea in tavan, tipa si facea crize de isterie pentru ca mergeam prin casa sau faceam dus sau alte activitati total normale.

A venit recent la mine la usa, iar, ca sa inchid apa in cada, apa curgand de maxim 2 minute, ca ea vrea sa doarma, precizez ca era trecut de 22 dar nu vad o problema in asta, avand in vedere ca atunci ajunsesem acasa si eram racit bocna. A vrut sa intre peste mine in casa sa inchida ea apa, ca “trebuie sa ma educe cineva” si a inceput sa imi adreseze injurii pentru ca n am vrut sa o las in casa. Precizez ca am filmari cu toate momentele in care a venit la usa mea. Cu tot cu audio.

Am sunat la politie si le am explicat toata situatia din seara respectiva insa nu a venit nimeni si mi au si spus de la dispecerat ca ar fi bine sa trec sa depun o plangere. A doua zi, a vrut sa intre peste mine in casa, pe la ora 18 sa vada daca am covoare pentru ca ii rasuna fiecare pas pe care il fac prin casa.

Doamna am inteles ca nu ar avea acte aici, si ca ar locui in apartamentul unei rude. Are in jur de 50-60 de ani si nu cred ca lucreaza, n as vrea sa ii fac probleme sau sa fie nevoita sa plateasca amenzi sau ceva, dar m am saturat sincer.

Ce as putea face?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si pentru timpul acordat citirii intregii situatii.
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Corina89 , utilizator 10:43, 12 Ianuarie 2020
Nu ne alegem vecinii
In imobilele de locuit in comun locuiesc persoane de diferite varste cu diferite afectiuni,
Astfel de probleme sunt frecvente si trebuiesc solutionate cu intelegere cu intelepciune si cu toleranta
Orice escaladare=amenintari,plangeri repetate nu genereaza decat inrautatirea relatiilor care pot culmina cu situatii neplacute pentru partile in conflict
Eu am fost in situatia asta, locuiesc in acelasi bloc din 1973, cu toate astea intr-o seara m-am trezit la usa cu vecinii de sub mine, era cam miezul noptii, abia ajunsesem acasa, foarte suprati ca mut mobila la ora aia :))))))))))))). Le-am aratat ca nu mut nimic, nici rugata. Pe urma a mai venit doar sotia ca o deranjez ca tragem apa la toaleta :)))) si ca imi face plangere, i-am urat noroc. M-am trezit la usa cu politistul responsabil, eu sin ca 3 apartamente :)))). In final i-am spus ca -i fac plangere pentru hartuire, politistul disperat a spus ca rezolva el. A discutat cu ei si le-a spus daca considera ca tulbur linistea publica conf legii sa sune la 112 sa vina echipaj, spunandu-le ca isi pot lua o mare amenda, daca -i cheama ca trag apala toaleta sau ca stranut. Si asa s-a rezolvat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii publice spune vecinul,politia spune altceva.. ContSters368008 ContSters368008 Buna seara ! Am probleme cu un vecin ! Eu sunt chirias,iar vecinul se pare ca are ceva de impartit cu proprietarul.Este o persoana mai in varsta,care are ... (vezi toată discuția)
Vecini veșnic deranjati Emilia12345 Emilia12345 Bună seara. Locuiesc la etajul 5 și vecinii de la 4 ce sunt sub mine sunt deranjați de fiul meu de 1.5 ani care se joaca , și dansii se apuca sa bata în ... (vezi toată discuția)
Amenintata de vecin nereis nereis Buna seara, Inca o data sper ca aici sa ma lamureasca cineva abilitat intr-o problema prin care trecem foarte multi dintre noi, cei care traim la ... (vezi toată discuția)