avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Președintele unui bloc trebuie sa fie proprietar?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Președintele unui bloc trebuie sa fie proprietar?

Bună seara! Președintele unui bloc ca să poată fi președinte trebuie sa dețină în proprietate imobil pentru a putea fi președinte în acel bloc?
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 15:30, 14 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru completa si corecta dv informare studiati atent disp L nr 196/2018
Conform disp mentionate,pentru a putea fi ales in functia d epresedinte de asociatie de proprietari trebuiesc intrunite cumulativ mai multe cerinte printre care si acea ca persoana in cauza sa fie membru proprietar in condominiu,adica sa detina apartament in condominiu si sa fi incheiat acord de asociere cu asociatia de proprietari
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2020
ynocentta, utilizator
...presedintele este al Asociatiei de Proprietari, nu al blocului :-) Nu este un fel de dictator/sef pe plantatie, ci unul din membrii asociatiei de proprietari (deci si proprietar in cadrul imobilului).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ESTE EVIDENT CĂ PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI DE ... PROPRIETARI TREBUIE SĂ FIE ... PROPRIETAR CU ACTE NOTARIALE PE NUMELE SĂU ÎN CADRUL ASOCIAȚIEI RESPECTIVE.
Dacă nu este proprietar, cereți în Instanțe Nulitatea Absolută a contractului de Mandat pe numele unei persoane fără vreo calitate în cadrul conducerii Asociației !
Acesta nu are dreptul de a vota, de a candida sau de a fi ales în cadrul Asociației de ... Proprietari, dacă nu este ... proprietar - mai logic de atât, nu se poate !

Art. 27. - Toți proprietarii MEMBRI ai Asociației de Proprietari AU DREPTUL să participe, cu drept de vot, la Adunarea Generală a Asociației de Proprietari, să își înscrie candidatura, să candideze, să aleagă și SĂ FIE ALEȘI ÎN STRUCTURA ORGANIZATORICĂ A ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana în cauză trebuie să aibă capacitate deplină de exercițiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte asociatie proprietari dumitrucera dumitrucera Este obligatoriu ca presedintele unei asociatii de proprietari sa fie proprietar si daca da, unde este stipulat?Mentionez ca presedintele asociatiei nu este ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de locatari claudiustan claudiustan Buna seara In blocul unde locuiesc asociatia de locatari in cadrul sedintelor a ales un domn presedinte care locuieste in bloc dar care nu este propietarul ... (vezi toată discuția)