avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Valabilitate adeverinta medicala pt angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Valabilitate adeverinta medicala pt angajare

M am mutat recent intr un alt oras unde nu am domiciliu si vreau sa ma angajez aici.La angajare mi se cere o adeverinta medicala pe care o am insa este eliberata de medicul meu de familie din localitatea in care am domiciliul.Pot folosi aceasta adeverinta chiar daca nu este eliberata de un medic de familie din orasul in care m-am mutat?
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:47, 14 Ianuarie 2020
Codul Muncii dispune ca, o persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.

HG nr. 355/ 2007 prevede ca, angajarea lucratorilor se face in urma eliberarii unei fise de aptitudini pentru lucrator, in functie de riscurile profesionale existente la locul de munca. Fisa de aptitudine se elibereaza in urma examinarii medicale a lucratorilor de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma angajatoare are incheiat contract de prestari servicii medicale.

Prin urmare, in cazul unei viitoare angajari, o adeverinta eliberata de medicul de familie nu are relevanta.

Vedeti si acest link
[ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! fiica mea doreste sa se inscrie la un concurs pt ocuparea ... Arabela Iosifescu Arabela Iosifescu Buna ziua! Fiica mea doreste sa se inscrie la un concurs pt ocuparea unui loc de munca. Nu a platit asigurari de sanatate in ultimii 2 ani si nu sunt in cele ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am o nelamurire ! in urma unui interviu azi pentru ... enageti enageti Buna seara! AM O NELAMURIRE ! In urma unui interviu azi pentru angajare intr-un restaurant , am fost aceeptata. Mi s-a spus ca voi avea contractul cand ... (vezi toată discuția)
Este interzisa angajarea persoanelor epiletice? herminav herminav Buna ziua, Apelez la experienta dvs pentru o lamurire: - salariat care prezinta pentru angajare pe post de muncitor adeverinta de la medicul de familie - ... (vezi toată discuția)