avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Incasare factura cu plati fractionate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Incasare factura cu plati fractionate

Am emis o factura catre o persoana juridica de 15000. Pot incasa contravaloarea acesteia prin 3 chitante de cate 5000 ron in zile diferite ca sa nu depasesc plafonul maxim zilnic?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: servterm , utilizator 07:23, 16 Ianuarie 2020
Nu se poate emite mai multe chitante pe aceasta suma. Puteti incasa maxim 5000 lei prin emiterea unei chitante iar restul trebuie platit neaparat prin banca.
Multumesc f mult
Am inteles. In acest caz nu-mi ramane decat sa fac 3 facturi in zile diferite cu trei chitante de cate 5000 la fel in zile diferite. Mentionez ca beneficiarul nu are cont in banca dar are personalitate juridica (este vb despre o biserica de cult baptist) Mi-au spus ca ei nu au cont in banca, au avut dar s-au suparat pe comisioanele mari si l-au inchis iar banii provin din donatii de la persoane fizice si mi-au dat numerar, ca avans pt lucrarile ce le voi executa la ei. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare facturi genni genni Buna, facturile care sunt mai mari de 5000 roni pot fi incasate prin casa sau doar prin banca? Un client poate achita doar numerar o factura de 1500 euro. Ce ... (vezi toată discuția)
Incasare facturi georgetag georgetag as dori sa stiu exact care este modul de incasare a unei facturi.....prin casierie o factura cu valoare de pana la 5000 ron se poate incasa prin casierie ... (vezi toată discuția)
O factura, cate chitante? ContSters63174 ContSters63174 Pe o factura mai mare de 5000lei, cate chitante se pot emite? (vezi toată discuția)