avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Eroare judiciară
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Eroare judiciară

Ce fac în cazul în care trebuie să dau statul în judecată (ministerul finanțelor), pentru o eroare judiciară exercitată tocmai de judecătorii, unde trebuie să depun acțiunea civilă adică, „tribunalului în a cărui circumscripție domiciliază reclamantul.”
Pot cere strămutarea dosarului în alt județ, de exemplu? Fac această cerere odată cu cererea inițială la tribunal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 18 Septembrie 2020
Da puteti cere stramutarea procesului.
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2020
carol80000, utilizator
Actiunea se depune la Curtea de Apel .....

Cererea de strămutare întemeiată pe motiv de bănuială legitimă este de competenţa curţii de apel, dacă instanţa de la care se cere strămutarea este o judecătorie sau un tribunal din circumscripţia acesteia. Dacă strămutarea se cere de la curtea de apel, competenţa de soluţionare revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Cererea de strămutare se depune la instanţa competentă să o soluţioneze, care va înştiinţa de îndată instanţa de la care s-a cerut strămutarea despre formularea cererii de strămutare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stramutare proces danielavoicu76 danielavoicu76 Buna ziua . Va rog sa imi spuneti cum pot stramuta un proces de faliment daca banuiala legitima exista si asupra judecatorilor de la curtea de apel ? ... (vezi toată discuția)
Cerere stramutare caradis caradis Buna ziua. Am un proces la jud . Urziceni , unde trebuie sa depun cererea de stramutare pentru a-l aduce la Bucuresti ? Multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua. pentru motiv de banuiala legitima ,in cazul unui proces ... comanescudumitru2014@gmail.com comanescudumitru2014@gmail.com Buna ziua. Pentru motiv de banuala legitima ,in cazul unui proces civil la Judecatorie, fiind judecat de Presedintele judecatoriei, avand grad profesional de ... (vezi toată discuția)