avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Posibilitate actionare dupa recurs
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Posibilitate actionare dupa recurs

In ianuarie (a.c.) am fost oprit pe A1, fiind inregistrat cu 185km/h. Consecintele: 540 ron, 3 luni suspendare, 9 puncte penalizare. Desi am fost oprit pentru depasirea vitezei regulamentare pe acel sector de drum, pe pv s-au completat doua articole gresite (neoprirea la semnalul agentului si consum de alcool). In baza acestei greseli, am depus contestatie. Am pierdut, judecatoarea sustinand ca legea s-a aplicat corect. La dosar s-au depus: o foaie cu 3 poze (din primele doua nu se vede numarul dar se inregistreaza nr de km, din a treia se vede numarul masinii dar nu se inregistreaza nr de km) si o declaratie ("eu agentul popescu, l-am oprit pe x-ulescu...). Ideea este ca persoana care sustine ca m-a oprit pe mine, nu corespunde cu persoana care apare pe pv. Am facut recurs si din nou am pierdut, judecatorul sustinand ca plangerea este nefondata. Ce cai de atac mai sunt in momentul de fata? Am posibilitatea sa castig in vreun tribunal din Romania? Din punct de vedere personal cred ca domnii judecatori nici nu s-au sinchisit sa verifice daca acele articole sunt mentionate corespunzator. Va multumesc pentru orice sfat/sugestie!
Cel mai recent răspuns: madriann , utilizator 09:21, 8 Decembrie 2009
Cred ca nu prea ne spuneti toata istoria :">
Ce scrie in PV referitor la alcoolemie si neoprirea la semnal?
Cele 9 puncte sunt amenda, nu penalizare. (9 x 60 RON = 540 RON).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate contestare proces verbal mariantatic mariantatic Buna ziua, Avand in vedere ca am permisul (si conduc) din 1994 si pana acum nu am avut nici o amenda rutiera, conducand prudent, va cer sfatul privind ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am fost oprit de poliție pentru depășirea vitezei ... AlexandruV AlexandruV Bună ziua, Am fost oprit de poliție pentru depășirea vitezei pe un tronson de 50 km (aveam 83). Polițistul mi-a înmânat un PV cu avertisment (mă ... (vezi toată discuția)
Proces verbal depasire viteza GeorgeL26 GeorgeL26 Buna ziua, ieri in timp ce ma deplasam cu masina , din sens opus a aparut un mcv, bineinteles ca era infiltrat intr o coloana mai exact pe la mijloc, mi-au pus ... (vezi toată discuția)