avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA intrebari
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA intrebari

Bună ziua
Dacă îmi fac un PFA și activitatea pe care o desfășor are un cod caen valabil doar in sistem real și eu de exemplu anul asta nu am aproape nicio încasare, practic incerc ceva care poate nu îmi iese ce taxe, impozite etc trebuie sa platesc?
Știu că dacă e in sistem real plătesc impozitele calculate după ce venituri am dar nu am idee daca încercând să fac acest PFA pentru livrare mâncare glovo, food panda si nu mi reușește, am venituri aproape nule,ce taxe impozite ar trebui platite?
Pe langa asta, pot adăuga alte coduri caen?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:39, 22 Ianuarie 2020
Veti depune declaratia unica in maxim 30 de zile de la infiintarea la registrul comertului in care veti trece veniturile si cheltuielile estimate a le realiza in 2020. Fata de aceste valori estimate veti plati un impozit pe venit 10% aplicat la valoarea estimata a venitului anual net adica venituri - cheltuieli.
Apoi la anul, pana pe 15 martie veti depune iar declaratia unica cu inchidere a anului 2020 adica cu rezultatele concret realizate in aces an (si respectiv impozitul pe venit real) si cu estimatul pentru 2021.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2020
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce taxe plătesc în 2019 pentru veniturile realizate din pfa free34ar free34ar Dacă sunt angajata și am și un PFA, ce taxe plătesc în 2019 către statul român pentru veniturile realizate din pfa? (vezi toată discuția)
Trecere de la sistem real la norma de venit pfa 2019 Madalina0808 Madalina0808 Buna ziua, am un PFA infiintat inca din anul 2015, pe care insa nu am avut activitate pana in anul 2019. Am depus pana acum toate declaratiile pe 0, iar in ... (vezi toată discuția)
Am deschis un pfa in august 2020 MirelaPav MirelaPav Buna ziua, Am deschis un pfa in August 2020, sistem real de impozitare. In termen legal am depus declarația cu venitul estimat pt anul 2020. Din acea ... (vezi toată discuția)