avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Apel contestatie amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Apel contestatie amenda

Buna tuturor!
Am facut o contestatie unei amenzi aplicate de politia locala si am pierdut procesul. Doresc sa depun apel deoarece amenda este un abuz si sunt mirat de raspunsul instantei. Pe scurt lucrurile stau in felul urmator: Am fost amendat pentru ca am intrat cu masina pe o strada unde exista semnul de acces interzis. Semnul nu era montat la inceputul strazii, dupa cum legea prevede, ci undeva spre capatul ei. Semnul nu era vizibil de la intrarea pe acel drum. Odata ajuns in dreptul lui, intoarcerea era imposibila, latimea drumului ingusta, fiind obligat sa iti continui drumul pana la iesirea de pe acel sector, care este si singura cale de acces spre zona aceea. Pe sens invers nu exista indicator cu sens unic. Semnul de restrictie este montat dupa niste copaci, fiind vizibil doar de la cativa metri. As avea sanse de castig in urma apelului? Am depus si planse foto detaliate, insa cu toate astea instanta nu mi-a dat castig de cauza
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2020
PPStm, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:48, 28 Ianuarie 2020
În cadrul apelului, un alt complet de judecată va analiza cazul dumneavoastră şi este posibil ca soluţia primei instanţe să fie schimbată, în avantajul dumneavoastră.
Accesul este interzis pe porțiunea de drum care urmează locului unde este instalat indicatorul rutier care reglementează această situație. Este o situație paradoxală (dacă am înțeles bine situația) ca pe jumătate din lungimea drumului să se circule în ambele sensuri, iar pe cealaltă jumătate numai într-un sens.. Administratorul drumului cu avizul poliției rutiere a greșit locul în care s-a instalat indicatorul rutier. Aceștia trebuie trași la răspundere.
ing. Ioan Ciobanu
Exact asa este, pe mai mult de jumatate de strada nu este prezent niciun semn, iar spre finalul ei exista semnul, iar in urmatorii 10-15m strada se termina intr-o parcare . Voi incerca sa depun apel impotriva primei sentinte date
Este o situație de tot râsul. Am inteles ca la capatul strazii in sensul pe care este instalat indicatorul „Acces interzis” strada se terminăintr-o parcare. În această situație administratorul drumul cu avizul politiei au interzis accesul in parcare. Se pune intrebarea: Dece s-a amenajat parcarea dacă accesul pentru parcarea autovehiculelor nu este posibilș. Îmi poate răspunde cineva?
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restrictionare acces strada infundata Tello Tello Buna ziua, Vin la dumneavoastra cu urmatoarea problema: Deoarece locuinta mea se afla pe o strada cu o latime de 3m si lungime de ca. 100m am solicitat si ... (vezi toată discuția)