avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelămurire partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelămurire partaj

El și ea căsătoriți, își fac o casă. În timpul căsătoriei, el își face prin firma lui, cu fonduri din firmă, o altă casă. După închiderea firmei, această a doua casă trece pe persoană fizică și el o întabulează doar pe numele lui.
La un eventual divorț, această casă intră și ea la partaj? Sau fiind făcută cu banii lui din firmă (poate dovedi asta) rămâne a lui?
Cel mai recent răspuns: panseluta13 , utilizator 15:02, 3 Februarie 2020
Daca firma o avea inainte si a fost unic asociat, da, e bunul lui propiu si nu se imparte la partaj.
Firma și-a făcut-o după căsătorie, dar da, era unic asociat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Partile sociale erau comune.. Sunt de parere ca veti imparti si acea casa, ramane de vazut daca si in ce cote.
Mergeti cu ce acte aveti la un avocat, actele de la infiintarea firmei, actul de proprietate al casei, cum s-a facut transferul pe persoana fizica, cum ati intabulat ca bun propriu sua nu.. iis poate expune parerea avizat.


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Toate bunurile obținute în timpul căsătoriei din veniturile soților vor intra în masa de partajat. Soțul care consideră că are o contribuție mai mare poate solicita o cota mai mare cu condiția să dovedească acest lucru.
L-ar ajuta pe el cu ceva dacă ar face acum regimul separației de bunuri? Sau e ca la un partaj, doar că în timpul căsătoriei?

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate prin intabulare. gabymarioara gabymarioara Buna ziua, as dori sa stiu daca pe un teren al carui proprietar in acte este unul din soti se construieste si in final se intabuleaza tot numai pe numele ... (vezi toată discuția)
Schimbarea regimului matrimonial elenapop12 elenapop12 Buna ziua, Sunt casatorita de 1 an. Sotul meu are poprire pe conturi, impreuna cu fosta sa sotie, pentru un credit imobiliar neachitat (imobilul a fost ... (vezi toată discuția)
Firma intra la partaj? Raduu13 Raduu13 Bună seara! În urma deteriorării iremediabile ale relațiilor conjugale, urmează să divorțăm cu soția. Din păcate, partajul probabil nu ... (vezi toată discuția)