avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare salariu inainte de obtinerea certificatului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare salariu inainte de obtinerea certificatului de calificare

Buna ziua,
imi puteti spune, va rog, daca am modulul psihopedagogic (post-universitar, dupa obtinerea diplomei de licenta) in curs de efectuare, ar trebui sa fiu platita conform treptei de salarizare in care este incadrat postul pe care il ocup, sau aceasta remuneratie este modificata doar dupa obtinerea diplomei de absolvire a acestui modul?
Multumesc anticipat.
Daca cunoasteti un articol referitor la acest subiect, m-ar ajuta foarte tare.
Multumesc inca o data.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 3 Februarie 2020
Trebuie să fiți salarizata conform treptei de salarizare in care este incadrat postul pe care il ocupati.
Îmi puteți spune vă rog conform cărui articol din lege?
Momentan îmi este aplecată o sancțiune lunară pentru faptul că nu am acest certificat. Consider că este un abuz și aș dori să știu conform carei legi ii pot confrunta.
Mulțumesc încă o data.
Sanctiunile se aplica numai in situatia savarsirii unei abateri disciplinare...

Codul Muncii
Art. 160
Salariul cuprinde salariul de bază, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri.

Doctrina a statuat ;
1. În stabilirea cuantumului salariului de bază, care reprezintă partea principală a salariului, se iau în considerare elemente ţinând de persoana salariatului, precum şi elemente ţinând de funcţia ocupată, astfel: studiile, calificarea şi pregătirea profesională, importanţa postului, trăsăturile sarcinilor şi competenţelor profesionale.....(Alexandru Ţiclea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Ţichindelean, Ovidiu Ţinca, Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucureşti, 2004, p. 548-549, Alexandru Ţiclea (coordonator), Codul muncii - adnotat şi comentat, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 2004, p. 398-399)

2. Ca element principal al salariului, salariul de bază se fixează în funcţie de mai mulţi factori: calificarea, importanţa, pregătirea şi competenţa profesională, complexitatea atribuţiilor..... (Ion Traian Ştefănescu, Tratat de dreptul muncii, vol. II, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 2003, p. 121-124)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere in termen prescriptie pe perioada delegarii aidu aidu Pentru termenele de prescriptie devin incidente dispozitiile Decretului nr. 167/1958 relative la suspendare si intrerupere. De asemenea, se va aplica si ... (vezi toată discuția)
Conflict intre colegi de munca in interiorul firmei NMM78 NMM78 Buna seara. Am avut un conflict cu o colega de munca. Este a două oara când jignește, atât pe mine cat si pe familia mea. Acest conflict a avut loc in ... (vezi toată discuția)