avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Bursa socială student, parintele plătește taxe in ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Bursa socială student, parintele plătește taxe in doua tari.

Buna ziua. Va rugam sa ne spuneti dacă din punct de vedere legal, băiatul nostru din România poate beneficia de bursa socială la facultate in următoarele condiții:
Familia este formată din trei membrii, soțul deține un PFA la norma de venit unde plătește contribuții sociale, taxe și impozite la salariul minim pe economie, iar soția nu lucrează. Paralel soțul lucrează ca angajat in Germania, iar soția nu lucrează. Băiatul încă nu obține alocația din Germania.
Având in vedere ca dosarul pentru bursa trebuie sa conțină și o declarație notariala privind veniturile pe cap de familie ( sa nu depășească 1346RON) este legal sa declaram doar veniturile din România pentru care plătim taxe și impozite?
Suntem obligați sa declaram și venitul soțului din Germania?
Va mulțumim.

Alte discuții în legătură

Ajutor pentru familia monoparentala pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, Am un baiat student anul V la medicina loc cu taxa .Primeste pensia de urmas in cuantum de 350 ron.Venitul meu net era in luna martie de 340 ron ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor cu un parinte angajat in germania iolaru iolaru Fostul meu sot se afla in Germania, cu actuala lui familie, unde lucreaza, cu contract de munca. Am aflat recent de la o cunostinta al carei sot lucreaza in ... (vezi toată discuția)
Bursa sociala vs ajutor social cpaula cpaula O studenta(cursuri de zi), cu varsta peste 30ani si care are intretinere un copil de 7 ani poate beneficia de ajutor social daca are bursa sociala de ... (vezi toată discuția)