avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Uzucapiune sau partaj?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Uzucapiune sau partaj?

Buna ziua,
Sunt in varsta de 55 de ani.. De la varsta de 12 ani am locuit cu parintii si bunica, cu chirie, intr-un apartament in proprietatea statului (RIAL), Tata titular de contract de inchiriere, restul fiind inscrisi ca familia titularului,
Parintii au divortat si in apartamment am ramas eu, tata si bunica.
Apoi buniica a decedat.
Intre timp m-am casatorit.
M-am rugat de tata sa o inscrie si pe sotie in actul de inchiriere ca facand parte din familie. S-a conformat.
Ulterior tata a decedat, Am trecut contractul de inchiriere pe numele meu, si astfel eu am devenit titular de contract si sotia a fost trecuta ca facand parte din familie,
In vara anului 1993 am cumparat apartamentul in rate, pe 20 de ani,
Pe contractul de vanzare - cumparare, in calitate de cumparatori fiind trecuti eu si sotia. Nu s-a facut intabuarea nici pana in ziua de astazi.
Pe 8 ian 1995 sotia a parasit domiciliul conjugal si am divortat. Divortul s-a pronuntat din vina fostei sotii, ("sotie si mama imorala")
NU SA FACUT PARTAJ DUPA DIVORT,
Avansul la apartament plus ratele pana cand a plecat fosta sotie au fost in suma de aproximativ 10% din totalul sumei de plata, Ratele mi se opreau din salariu mie deoarece fosta sotiie nu a lucrat deloc in toata perioada de 4 ani cat am fost casatoriti,
Dupa plecarea fostei sotii, restul de 90% din suma, i-am achitat tot eu. O parte in rate si o parte dintr-un salariu, ( se marisera mult salariile)..
De cand fosta sotie a plecat si pana in prezent, eu am locuit efectiv in apartamentul in cauza, eu am platit toate taxele,eu am intretinut acest apartament, Timp de 24 de ani, fosta sotie nu s-a implicat cu nimic si nici nu a mai calcat in apartament.
Doresc, ca tot apartamentul sa imi revina doar mie, fara plata unei sulte. catre fosta sotie.
Va rog sa imi spunetii daca pot cere atribuirea prin uzucapiune, sau sa deschid actiune de partaj unde sa arat ca nu a lucrat niciodata, ( nici la servici nici in casa), divotul s-a pronuntat din cauza ei sI practic eu am achitat toata suma pe apartament, !?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2020
mancipri, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:06, 12 Februarie 2020
partaj, cereti sa va fie atribuit si sa ii dati sulta cat de putin, faceti dvs calculele, 5%, 3%..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare de partaj georgeconstantin georgeconstantin Dupa divort a urmat partajul juridic,eu am primit o cota de 60%,fosta sotie 40%.Eu am avut inscrisuri la dosar justificand ca am cumparat toata masa ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament mancipri mancipri apartament proprietate r.i.a.l. in care locuiesc de 15 ani tatal (divortat ) si fiul . tatal este titular de contract de inchiriere iar fiul , colocatar . ... (vezi toată discuția)
Ce riscuri sunt daca cumpar un apartament de la o doamna divortata ? anonim anonim Vreau sa cumpar un apartament de la o doamna care a divortat cu 5 ani in urma si careia instanta ia atribuit apartamentul in urma partajului (apartamentul a ... (vezi toată discuția)