avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit si contributii Drepturi de autor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit si contributii Drepturi de autor

Buna ziua! Am un contract de drepturi de autor care depaseste 22.800 lei/an, deci compania respectiva plateste impozit, CAS si CASS. Daca mai inchei unul sau mai multe contracte de DDA, fiecare dintre ele mai mic de 22.800/an, ce trebuie platit? Impozitul cu retinere la sursa ramane 10% din venitul net cumulat? Mai trebuie platit CAS sau CASS? Eu trebuie sa depun vreun formular?

Si inca o intrebare: pana acum, cat timp am fost salariat cu CIM, atunci cand aveam un contract DDA trebuia sa dau o declaratie ca sunt salariat. Din cate imi amintesc impozitul pe DDA era mai mic daca erai salariat. Acum mai trebuie sa dau vreo declaratie sau impozitul este acelasi indiferent ca esti salariat sau nu? Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Contract drepturi autor Patience Patience Buna ziua, Trebuie sa inchei un contract de drepturi de autor si nu am mai facut asta pana acum, asa ca, dupa ce am cautat informatii pe net, vin si va ... (vezi toată discuția)
Deducerea forfetara Julika Székely Julika Székely Din câte am înţeles, Formularul 600 se depune în condiţiile în care veniturile totale din activităţile independente depăşesc 22.800 lei. Anul trecut, ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza venitul din arenda in 2019 ? RicaRamurica RicaRamurica Cum se calculeaza venitul din arenda in 2019? Daca venitul este sub 24960 lei nu se mai plateste contributia de 10 % la sanatate Daca arendasul imi da un ... (vezi toată discuția)