avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract Drepturi autor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract Drepturi autor

Buna ziua, avem pentru prima data de inregistrat un contract drepturi de autor. Ma puteti ajuta, va rog, cu cateva raspunsuri in acest sens?

1. pt un contract DDA cu retinere 10% impozit la sursa, plafonul este de max. 12 salarii minime, dupa care se aplica si retinere CAS si CASS la minimul pe economie? acest plafonul este calculat anual sau lunar?
2. daca cesionarul are si un CIM activ, salariul se considera venit suplimentar?
3. avand in vedere ca este salariat in paralel, mai este obligat sa cotizeze CAS si CASS si pe DDA?

Alte discuții în legătură

Impozit si contributii drepturi de autor izabelaelena izabelaelena Buna ziua! Am un contract de drepturi de autor care depaseste 22.800 lei/an, deci compania respectiva plateste impozit, CAS si CASS. Daca mai inchei unul sau ... (vezi toată discuția)
Contributii persoana fizica (nu pfa) pentru cdd gouryella gouryella Sunt angajata, dar colaborez ocazional si cu o institutie, iar pana anul trecut plata s-a facut prin contract de drept de autor. Din ce am inteles din ... (vezi toată discuția)
Impozit, cas , cass pe dividente ? alex5 alex5 Buna ziua, aud tot felul de discutii pe tema noilor prevederi legislative dar nu mi-e clar : in cazul unui salariat normal cu contract de munca pe termen ... (vezi toată discuția)