avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA ONG inregistrat in scop TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

ONG inregistrat in scop TVA

Se achizitioneaza servicii in UE pentru activitate ong( legate de participarea la competitii sportive -raliu) , pe facturi este mentionat taxare inversa, cod valid . Ce obligatii declarative are ong-ul referitor la tva?
Cel mai recent răspuns: lilicu , utilizator 10:11, 17 Februarie 2020
ONG fiind neplatitoare de TVA in Romania, trebuie sa plateasca aici. In plus, trebuie intocmite declaratiile D301 si D390.
ONG s-a inregistrat la cerere ca platitoare de TVA anterior achizitiilor/serviciilor. Dar , serviciile sunt aferente activitatii non profit nu economice. Se plateste sau nu tva, se aplica taxarea inversa ??Se declara in 300 sau numai in 390??Multumesc
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2020
lilicu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara - tractor robertdrilea robertdrilea In cazul unei intreprinderi individuale, la achizitia unui tractor nou din Bulgaria ce declaratii trebuiesc depuse (D300, D301 si D390?) iar la decont de tva ... (vezi toată discuția)
Declaratia 390 sau 300 ? casanova casanova In declaratia 390 se trec si achizitiile de bunuri din UE, pentru care cumparatorul nu a fost transmis codul valid de TVA si vanzatorul a emis factura cu TVA ... (vezi toată discuția)
Achizitii si servicii intracomunitare din 2010 ContSters136190 ContSters136190 Buna ziua M-ar intersa si pe mine urmatoarele subiecte cu privire la tratamentul din punct de vedere al tva: In cazul in care eu sunt o persoana ... (vezi toată discuția)