Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumpărare cu clauza de ingrijire

Bună ziua!Părinții au făcut contract de vânzare cumpărare,pe casă construită unuia dintre frații mei,cu clauza de îngrijire care constă în platieea unei sume lunare și ingroparea acestora conform legilor locului unde au murit.Tata a decedat acum 5 ani,mama este in viață,fratele meu nu a îndeplinit condițiile contractului:nu a plătit suma lunară și nici nu l-a îngropat pe tata.Ce poate face mama in acest caz?Precizez ca tata i-a lăsat partea lui,mamei și că mama are titlu de moștenitor universal.Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2020
kiastonic2019, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 19:22, 19 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama dvs poate solicita în instanta rezoluțiile contractului de întreținere.Nu se plătește taxă de timbru dar va avea nevoie de sprijinul.unui av.In principiu va trebui să facă dovada că debitorul obligației de intretinere(fratele dvs)nu isi îndeplinește obligatiile asumate.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn,

Rezolutiunea opereaza pentru neexecutarea culpabila a obligatiei contractuale de intretinere.

Numai instanta de judecata constata si pronunta sanctiunea rezolutiunii.

Trebuie, insa, demonstrata nesocotirea acestei obligatii.

Obligatia este detaliata in contract.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rezolutiunea contractului.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Mama dvs poate solicita în instanta rezoluțiile contractului de întreținere.Nu se plătește taxă de timbru dar va avea nevoie de sprijinul.unui av.In principiu va trebui să facă dovada că debitorul obligației de intretinere(fratele dvs)nu isi îndeplinește obligatiile asumate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de intretinere - poate fi anulat? krikotania krikotania v-as ruga daca stie cineva sa-mi raspunda : parintii mei i-au facut act de intrtinere fratelui daca se poate sparge actul cand si cum mentionez ca a ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere alinaseodorescu alinaseodorescu mama si tata mi_au facut un contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere..dupa ce tata a murit fr:)atele meu vrea sa strice actele si sa ceara partea ... (vezi toată discuția)