avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Despre pensia minma
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Despre pensia minma

Am lucrat 6 ani și 4 luni că asistent personal între anii 2011-2017.Acum nu mai lucrez.Cand aș putea beneficia de pensie minimă sau ajutor social ,dacă am vârstă de 58 de ani,născută în 1962.Va mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:16, 20 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Conform prevederilor OUG nr. 6/2009 privind instituirea indemnizației sociale pentru pensionari, pot beneficia de “indemnizația socială pentru pensionari, pensionarii sistemului public de pensii și pensionarii sistemului militar de pensii cu domiciliul în România, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub nivelul indemnizației sociale pentru pensionari”.

In speta, pentru a primi indemnizatia minima trebuie sa aveti calitatea de pensionar.

2. Ajutor social - detalii
[ link extern ]

[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fără minim 15 ani stagiu de cotizare, nu puteți beneficia de pensie pentru limită de vârstă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fără minim 15 ani stagiu de cotizare, nu puteți beneficia de pensie pentru limită de vârstă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare fara stagiu complet de cotizare Gabi-007 Gabi-007 Buna seara, Am o intrebare simpla si anume: daca am in total doar 6 ani de munca (cu intreruperi, dar in total sant 6 ani) inregistrati pe cartea de munca pot ... (vezi toată discuția)
Cum se poate primi pensie socială? Luc7 Luc7 Am trecut de vârsta maximă de pensionare și după ce am plătit în anul 2017 peste 16000 lei (3500: euro) mi s-a respins cererea de pensionare pentru că ... (vezi toată discuția)
Pensie sociala pentru persoanele care nu au stagiul de cotizare complet (12 ani si 4 luni) SimonaDaniela87 SimonaDaniela87 Buna ziua. As dori sa rezolv o enigma despre care nimeni nu ma poate lamuri. Daca mama mea are stagiu de cotizare de 12 ani si 4 luni, nu se incadreaza pentru ... (vezi toată discuția)