avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Răspuns petiție
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Răspuns petiție

Răspunsul la petiție trebuie să conțină numele și prenumele celui care a răspuns petiției sau, nu există o prevedere legală care să prevadă această obligație?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:59, 22 Februarie 2020
De regula cand este adresata o petitie,raspunsul trebuie sa fie stampilat,iregistrat semnat de catre conducerea emitentului,eventual persoana desemnata sa raspunda functie de natura informatiei juridic,relatii de munca,tehnic,etc
OG 27/2002
art.13
Semnarea răspunsului se face de către conducătorul autorității sau instituției publice ori de persoana împuternicită de acesta, precum și de seful compartimentului care a soluționat petiția. În răspuns se va indica, în mod obligatoriu, temeiul legal al soluției adoptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stampila si semnatura conducatorului institutiei ContSters42601 ContSters42601 Va rog sa-mi spuneti daca raspunsul trimis unui cetatean la o petitie a acestuia de catre o institutie publica are valoare juridica fara stampila institutiei ... (vezi toată discuția)
Dreptul la petitionare Antik Antik Incalcarea dreptului la petitionare presupune pe langa altele si primirea unui raspuns din partea institutiei detaliat care sa acopere intreaga problematica ... (vezi toată discuția)
Termen legal de raspuns DarkSoul DarkSoul Buna ziua, In luna februarie am depus un dosar pentru a beneficia de pamant in folosinta gratuita in baza legii 15/2003 si inca nu am primit raspuns. Care ... (vezi toată discuția)