avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie amplasare container
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie amplasare container

Buna,
As dori sa stiu daca este nevoie de vreo autorizatie (de exemplu de amplasare) pentru amplasarea unui container locuibil de 2x6m pe un pat de scanduri aruncate pe jos fara nicio fundatie sau alt tip de prindere.

Terenul ar fi un teren de 500m2 cu o suprafata construita de 100m2, intravilan proprietate proprie, mediul rural. Containerul ar trebui sa reziste undeva la 10 ani maxim deci nu se pune problema de vreun aspect tehnic, ci doar de cadrul legal.

Un context mai larg ar fi urmatorul:
Doresc sa cumpar o casa "de vacanta" undeva la tara cu o curte de 400 m^2. Inca nu stiu care va fi oferta pe care voi merge, deci "intreaba la primarie" nu e un raspuns nefiind vorba de vreun loc sau altul anume cat timp sunt inca in perioada de cercetare dinaintea achizitiei. Eu intreb de un cadru legal national.

Langa respectiva casa doresc sa pun un container de 2x6m pe care sa-l amenajez usor pe interior cat sa-l pot folosi la o eventuala nevoie ca dormitor pentru oaspeti. Nu se pune problema da nevoia bransarii acestuia la utilitati, acestea fiind toate in casa.

Va voi ruga sa nu ma directionati inspre legea 50/1991, Articolul 3. h, aici nefiind vorba de tonete pe spatiul public, si nici pe spatiu extravilan.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mirela_74 , utilizator 12:14, 30 August 2022
Ati gasit o solutie legala? Si eu sunt in aceeasi situatie si nu reusesc sa gasesc un temei legal care sa ma impiedice să amplasez un container pe un terem mic.
In aceeasi situatie sunt si eu, dar primaria Ilfov mi-a spus ca am nevoie de autorizatie de constructie si ca legislatia s-a schimbat. A specificat ordinul 839/ 12.10.2009 actualizat cu ord.3454. Daca ne poate ajuta cineva specializat i-as fi recunoscatoare. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 30 August 2022
mirela_74, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru amplasament . omvesel omvesel Pentru un containar metalic( Santier) pe un teren proprietate. Un fel de adapost,la munte,pasiune.Daca e necesar ceve acte si ce anume si de unde se pot ... (vezi toată discuția)
Constructia pe mai mult de 35% ...se poate depasi? darkynok darkynok Recent am vrut sa mut un perete exterior al casei (din curte) cu 1m. Fiind in interiorul curtii mele am crezut ca nu o sa am probleme si o sa primesc ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie casuta de gradina Catalin Stoica Catalin Stoica Va rog sa-mi spuneti daca este necesara obtinerea vreunei autorizatii (constructie si/sau amplasament) pentru a \"pune\" o casuta de gradina pe un teren? ... (vezi toată discuția)