avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Regim special TVA pentru auto SH
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Regim special TVA pentru auto SH

Buna seara,
Detin un SRL, care are ca domeniu de activitate comertul cu auto second-hand. In general, cumpar masinile de pe un site de licitatii (deci de la o firma), care este la nivel european (fie Belgia, Germania, Franta etc.). Eu cand vreau sa revand masina in Romania, fie ca o vand la persoana fizica, fie juridica, pot aplica TVA-ul doar pe marja de profit si nu la pretul de achizitie?
Si daca da, ce criterii ar trebui sa indeplinesc sau ce acte trebuie sa depun la finante?
Iarasi, daca se poate lucrul acesta, depun exact profitul pe o anume masina? De exemplu, iau o masina la 5000 euro (cu tot cu tranpsort), dar aici ii mai schimb cateva piese in valoare de 1000 de euro. Eu o vand cu 7000 euro. Practic, profitul meu este de 1000 de euro, din care ar trebui sa scad TVA-ul doar pe profit. Dar de unde se deduce ca acea mie de euro bagata in reparatii, este pentru masina asta si nu pemtru alta? Daca eu declar ca am profit 1000 de euro, doar ca sa platesc tva mai mic si de fapt valoarea pieselor schimbate sunt de la o alta masina?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
O seara buna!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Caretta , utilizator 08:10, 25 Februarie 2020
Singura situatie cand se poate asta este daca le achizitionati de la persoane fizice (romane sau straine) si le revindeti cu un adaos comercial.
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2020
Iulian MANEA, Contabil
Multumesc pentru raspuns. Citisem pe unele site-uri de specialitate, ca exista si situatia cand achizitia se face de la persoane juridice straine. Doar ca nu am inteles prea bine cum pot beneficia de acest tva pe profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii auto second hand Total Contabilitate Total Contabilitate Buna ziua, As dori sa fiu lamurit in legatura cu o situatie. Achizitionez un autoturism second hand dintr-o tara UE si pe factura scrie: - ... (vezi toată discuția)
Achizitii second hand Total Contabilitate Total Contabilitate As dori sa fiu lamurit in legatura cu o situatie. Achizitionez un autoturism second hand dintr-o tara UE si pe factura scrie: - \\"Triunghiular: ... (vezi toată discuția)
Cum deduc tva-ul ? srl cu achizitii de masini secondhand din ue. Cl@udia Cl@udia Sunt in curs de a deschide un SRL, care va fi platitor de TVA. Businessul va fi achizitia masinilor de tip second hand, la licitatii, de pe siteuri din ... (vezi toată discuția)