avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie cc al 2lea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie cc al 2lea copil

Bunaa ziua! De cateva zile astep un raspuns pentru problema mea. Poate e o situatie mai delicata sau nu prea comuna,dar ma gandesc ca nu sunt prima la care locul de munca se desfinteaza pe perioada ccc si intre timp ramane gravida. Va rog mult sa ma ajutati sat sa ma indrumati ce pot face in situatia de fata. Mai jos v-a las descrierea situatiei pe care am mai facut-o.
"Sunt in al doilea an de concediu de crestere a primului copil,mai exact mai am 11luni pana la terminarea acesteia. Nu de mult am aflat ca am ramas gravida, iar nasterea,daca totul decurge bine se v-a incadra in cele 11luni ramase. In cazul de fata mi se prelungeste concediul pt al 2lea copil? Si daca firma de la care am iesit in concediu nu mai este,si-a vandut licenta la o alta firma si si-a desfintat activitatea, in cazul acesta ce e de facut? Cine imi poate prelungi cc pt al 2lea copil? Multumesc anticipat pentru raspuns"
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:29, 25 Februarie 2020
Norme de aplicare a OUG 111/2010
art.8
(1) În cazul în care persoana îndreptățită, beneficiară a concediului și a indemnizației lunare pentru creșterea copilului sau, după caz, a stimulentului de inserție, până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, naște în această perioadă unul sau mai mulți copii ori se produce o nouă situație dintre cele prevăzute la art. 8 alin. (2) din ordonanța de urgență, se procedează după cum urmează:
a) dacă cele 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanța de urgență sunt acoperite în totalitate de perioada de concediu și indemnizația lunară pentru creșterea copilului, acordarea acestora se prelungește corespunzător până la încheierea duratei de acordare pentru cel din urmă copil, conform legii, a concediului și indemnizației pentru creșterea copilului. Pe această perioadă se acordă o singură indemnizație, la aceeași valoare cu indemnizația primită anterior nașterii celui din urmă copil, precum și majorarea prevăzută la art. 9 alin. (4) din ordonanța de urgență;
.......

Nici nu este nevoie de prelungire , in cazul in care c.i.m. inceteaza veti avea nevoie de decizia de incetare a acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cc pentru al doilea copil Dita.Iudita Dita.Iudita Buna ziua! Sunt in al doilea an de concediu de crestere a primului copil,mai exact mai am 11luni pana la terminarea acesteia. Nu de mult am aflat ca am ramas ... (vezi toată discuția)
Ccc, al doilea copil ciuahncristina ciuahncristina buna sunt in prenatal de noualuni si am ramas iara gravida .mai pot intra in prenatal iara in doi ani sau cat prind??sau trebuie sa merg la lucru?6 luni asa se ... (vezi toată discuția)
Gravida in perioada concediului pentru cresterea copilului agnes1999 agnes1999 Buna ziua, Fiica mea e in concediu pentru cresterea copilului pana noiembrie 2010 (atunci va implini copilul 2 ani). E gravida in luna a sasea, ar trebui sa ... (vezi toată discuția)