avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum privat sau drum public
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum privat sau drum public

Detin o suprafata de 4300 mp teren intravilan pe care il voi parcela in 6 parcele pentru constructie de case si un drum de 9 m latime.Am intocmit PUZ,pe cheltuiala proprie.La vanzare va trebui sa vand parcela + cota parte din drum, s-au sa ofer contra cost ,desigur,primariei pentru a fi trecut in domeniul public,daca aceasta va fi interesata.
Intrebarea mea este: In conditiile in care pretul de piata in momentul de fata este de 19 euro/mp, cum se calculeaza valoarea terenului (drum)cu care voi fi despagubita de catre primarie daca voi alege aceasta varianta sau ramane la negocierea intre vanzator si cumparator(primarie)?O parere as dori.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 11:03, 2 Martie 2020
Intrebati, in prima faza, primaria daca este dispusa sa cumpere acel drum ( eu nu cred asta).
Daca nu doreste sa cumpere...fie il vindeti proprietarilor, cota parte, fie donati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren/parcelare/drum de acces klaudiu.nagy klaudiu.nagy Buna ziua. Am cateva nelamuriri referitoare la modul in care as putea vinde o parcela dintr-un teren. La adresa: ... (vezi toată discuția)
Reparcelare teren birtadan birtadan Am cumparat o parcela de teren iar conform Puz-ului parcela se afla in drum. E posibil ca vanzatorul, care a mai vandut inca doua parcele situate dupa terenul ... (vezi toată discuția)
Constructie pe teren intravilan arabil IUBITA_TIANA IUBITA_TIANA BUNA, detin un teren intravilan arabil momentan, inclus in PUG ca fiind intravilan, la limita intravilanului.Doresc sa construiesc o casa pe acest teren, insa ... (vezi toată discuția)