avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Modificarea cererii de chemare în judecată
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Modificarea cererii de chemare în judecată

Reclamanta a introdus recursul conform art. 488 NCPC, dar nu a invocat nici un aliniat din art. 488 NCPC.
Parata a depus intampinare.
Reclamanta a luat cunoștință de întampinare de la dosar.
Instanta a fixat primul termen de judecata stabilind data, luna și anul.
Reclamanta a depus o cerere de modificare a cererii de chemare în judecată conf. art. 204 (1) NCPC înainte de inceperea judecătii.
In modificarea cererii de chemare in judecata, reclamanta a făcut câteva modificari, printre care și-a modificat și art. în drept, a precizat ca recursul se intemeiaza de drept pe art. 488 (4) NCPC.
Primul termen de judecata nu a început inca.

Se poate solicita respingerea recursului introdus de reclamantă respectiv, se poate solicita respingerea cererii de modificare a recursului deoarece reclamanta nu a precizat inca de la inceput la introducerea recursului ca recursul se intemeiaza de drept pe art. 488 (4) NCPC ?

Cel mai recent răspuns: Just-drept , utilizator 06:56, 24 Aprilie 2020
Motivarea recursului se face în termenul de 30 de zile (dacă prin lege nu se prevede alt termen) de la data comunicării hotărârii recurate. Dacă nu a invocat în acest termen motivele, ci peste termenul de 30 de zile, atunci cererea îi va fi respinsă de instanță ca nemotivată (motivarea s-a făcut tardiv, peste termenul prevăzut de lege). Dacă cererea de modificare a recursului s-a făcut în cele 30 de zile, atunci el este făcut în ”termen”. Mergeți la arhiva instanței și consultați dosarul, vedeți data la care a fost depusă la dosar cererea modificatoare - dacă e peste cele 30 de zile de la comunicarea hotărârii, atunci veți ridica acea excepție. Oricum instanța de judecată trebuie să o ridice din oficiu, la prima ședință de judecată (la primul termen).
Modificarea cererii de chemare în judecată

Conform art. 204, alin.1 din NCPCP, se prevede că Reclamantul poate să-şi modifice cererea şi să propună noi dovezi, sub sancţiunea decăderii, numai până la primul termen la care acesta este legal citat.

Asadar, nu văd nicăieri ca cererea modificatoare cu privire la solicitarea respingerii cererii de modificare a recursului deoarece reclamanta nu a modificat cererea ca recursul se intemeiaza de drept pe art. 488 (4) NCPC .

Un temei legal aveți în ceea ce susțineți?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recursul in ncpc Just-drept Just-drept Dacă reclamanta a introdus recursul conform art. 488 NCPC, dar nu a invocat nici un aliniat din art. 488, se poate solicita respingerea recursului introdus de ... (vezi toată discuția)
Proces cu casa de pensii marusca marusca Am urmatoarea intrebare: pe vechiul cod civil procesele cu casele de pensii aveau doua grade de jurisdictie,respectiv fond la tribunal si recursul la curtea de ... (vezi toată discuția)
Motivare recurs partial Just-drept Just-drept Partea nemultumită de decizia data in apel a introdus recurs in termenul legal, mentionând si faptul ca recursul este intemeiat pe art. 488 ncpc, fără ... (vezi toată discuția)