avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Necesitate înregistrare Coduri CAEN pentru ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Necesitate înregistrare Coduri CAEN pentru activitățile interne productive, necomerciale

Este obligatorie înregistrarea de coduri CAEN pentru activități interne de producție, dar necomerciale?

Mai exact, dacă o firmă mare de panificație dezvoltă intern programe informatice strict pentru uzul intern (nu spre a fi comercializate) trebuie să înregistreze astfel un cod CAEN specific?
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2020
geid, utilizator
Cel mai recent răspuns: geid , utilizator 21:06, 5 Martie 2020
Da, în codul CAEN sunt cuprinse activitățile unei firme. Produsul respectiv, chiar dacă e pentru consum intern trebuie prevăzut în codul CAEN al firmei, fiindcă în felul acesta și acel produs va putea fi beneficiar de protecția drepturilor de proprietate intelectuală, va putea fi un program legal făcut de o persoană care are dreptul de a produce acel produs. În caz contrar, există riscul ca toate acele date, informații să nu vă fie luate în considerație de un terț, mai ales când aveți vreun litigiu și veți încerca să faceți dovada că acel program îndeplinește condițiile legale spre a fi produs, folosit.
Mulțumesc jurist2020

Suplimentar,

Este suficientă simpla enumerare în Statutul firmei, în lista activităților realizate pentru îndeplinirea obiectelor de activitate, a activității de „realizare de produse și servicii informatice proprii”, FĂRĂ precizarea codurilor CAEN corespunzătoare activității de producere produse informatice (codurile 5821, 5829, 6201, 6202 și 6209) ?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2020
geid, utilizator
Nu. Trebuie toate activitățile din actul constitutiv codificate. Faceți o hotărâre AGA și precizați toate activitățile codificate, apoi reactualizați Actul constitutiv și le depuneți la ORC, pentru mențiuni. Dacă activitatea vreți să o faceți și pentru alte firme, atunci completați Declarația model 3, treceți toate activitățile pe care vreți să le desfășurați la sediul principal, sediul secundar și/sau în afara sediilor (la terți), o depuneți la ORC, însoțit de Certificatul constatator (în original) emis anterior, pentru activitățile pe care le aveți în prezent declarate că le desfășurați. În cazul în care aceste activități nu sunt în actul constitutiv, atunci, tot prin Hotărâre AGA completați obiectul de avtivitate al firmei cu noile activități de producție, comercializare etc.
Foarte clar răspunsul.
Mulțumesc jurist2020 !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen pt actuari grandanat grandanat Vreau sa-mi fac un PFA cu urmatoarele CAEN-uri : Cod caen - 620 Activitati de servicii in tehnologia informatiei 6201 Activitati de realizare a soft-ului ... (vezi toată discuția)
Cod caen pentru dezvoltare și închiriere unui produs software propriu norbertfogarasi norbertfogarasi Ce fel de cod CAEN am nevoie pentru dezvoltare și închiriere unui produs software propriu? Software-ul va fi încărcat pe Google Play și Apple ... (vezi toată discuția)