avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Weekend liber
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Weekend liber

Buna ziua! Sunt angajata unui hypermarket care lucreaza si in timpul weekendului. Problema careia ii doresc rezolvare este weekendul liber in urmatoarea situatie. Sunt donatoare de sange de cativa ani, insa la acest loc de munca nu sunt angajata de prea mult timp. Pentru prima donare de sange primesc 2 zile libere, una de la stat, respectiv una de la firma (asta reprezinta o incurajare din partea firmei pentru a dona macar o data pe an). Se lucreaza 3 weekenduri pe luna, unul singur fiind liber. Weekendurile libere compenseaza cu cate 2 zile libere in timpul saptamanii. In cazul in care doresc sa iau luni, marti si miercuri concediu de drept, joi si vineri eram trecuta libera pentru a fi in weekend la munca, pot merge la donari joi pentru a avea joi si vineri liber cu obligativitatea firmei de a-mi da liber sambata si duminica? Sau ma pot obliga sa muncesc sambata si duminica pentru ca liberele pentru donare pica in zilele libere date de ei? La resurse imi este exclus sa intreb din cauza posibilului tratament urat care urmeaza. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Andrei E. , utilizator 13:01, 4 Martie 2020
Donarea se poate face in orize zi ... Legea nu prevede ca se poate dona doar in anumite zile ale saptamanii.
Multumesc. Nu stiam ca se poate dona si in weekend.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile nationale libere ContSters291600 ContSters291600 Buna ziua, In cazul in care ai program de lucru in ture la un departament care e activ non stop (24/7) Ce se intampla cand vin zilele nationale libere si pica ... (vezi toată discuția)
Legalitatea lucrului în patru schimburi ContSters329776 ContSters329776 Buna ziua. Lucrez la o companie in cadrul departamentului producție Cod Caen: 2815. Pana acum lucram 3 schimburi, sâmbăta si duminica repaus, ... (vezi toată discuția)
Compensare ore suplimentare simonamarcu64 simonamarcu64 Bună ziua, Suntem institutie publică. Portarii lucrează 7 zile pe saptamână, câte 10 ore. Compensăm timpul suplimentar de 30 ore pe săptămână ... (vezi toată discuția)