avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident-Dosar penal-Suspendarea permisului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident-Dosar penal-Suspendarea permisului

Bună seara! În urmă cu aproximativ 6 luni, am produs un accident rutier, pătrunzând pe contrasens, acroșând un alt autoturism, care pătrunsese și el pe contrasens. În urma accidentului, au rezultat 3 victime, prima fiind o doamnă care nu a necesitat niciun fel de îngrijire medicală, a doua fiind conducătorul autoturismului pe care l-am acroșat, acesta refuzând în primă fază îngrijirile medicale, a treia victimă găsindu-se în autoturismul meu, având o coastă ruptă, dar care nu a depus plângere împotriva mea. În seara accidentului, nu mi-a fost oferit niciun proces verbal și nici vreo dovadă pentru suspendarea permisului. Rezultatul acestui accident asupra mea, a fost imobilizarea la pat și câteva luni de recuperare. A doua zi după acest accident, la Poliție s-a prezentat tatăl meu care i-a oferit celuilalt conducător auto copie după asigurarea mașinii, mașina fiind proprietatea tatălui meu. În acea zi i-a fost adus la cunoștință tatălui meu, faptul că atunci când mă voi recupera va trebui să mă prezint la Poliție pentru primirea dovezii dreptului de conducere pentru o perioadă de 15 zile. După 6 luni de la producerea accidentului, m-am prezentat la Poliție pentru dovada dreptului de conducere, în urma acestui accident mi-a fost întocmit dosar penal pentru pătrunderea pe contrasens, polițistul mi-a spus că în urma anchetei voi primi suspendarea permisului pe un termen de 90 de zile, și încercarea clasării dosarului, întrebarea mea este, de ce abia la 6 luni după acel accident s-a înaintat ancheta și nu mi-a fost suspendat permisul până acum? Pentru că polițistul mi-a spus că până la clasarea dosarului pot face cerere la Parchet pentru primirea unei dovezi cu dreptul de conducere. Încă un lucru ce îmi pune semne de întrebare, este faptul că conducătorul celuilalt autoturism a depus plângere împotriva mea pentru vătămare corporală, cerând daune morale de 10 mii de euro pentru 4 zile de spitalizare, în situația în care acesta a refuzat îngrijirile medicale și transportarea acestuia cu ambulanța în seara accidentului. Îmi puteți spune ce s-ar putea întâmpla în această situație. Vă mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Bună seară, pe data de 23.12.2023 am avut un accident cu victimă ... Stanescu78 Stanescu78 Bună seară, pe data de 23.12.2023 am avut un accident cu victimă + parasirea locului accidentului din cauza că barbacsul persoane vătămate era violent ... (vezi toată discuția)
Retinere permis strain, cu drept de circulatie Cica_m11 Cica_m11 Buna seara! Voi fi recunoscator pentru raspuns la urmatoarele intrebari. Acum o saptamana am fost implicat intr-un accident de circulatie, am tamponat un ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pagube materiale, ranire usoara nelinistitul nelinistitul Am patruns in intersectie , din neatentie, pe culoarea rosie a semaforului, urmand o coliziune cu un alt autoturism, in urma careia au rezultat pagube ... (vezi toată discuția)