avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună seară, pe data de 23.12.2023 am avut un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună seară, pe data de 23.12.2023 am avut un accident cu victimă ...

Bună seară, pe data de 23.12.2023 am avut un accident cu victimă + parasirea locului accidentului din cauza că barbacsul persoane vătămate era violent și îmi era frică să stau, în urma acestui, mam dus la politie și am declarat accidentul, mi sa intocmit dosar penal + parasirea locului accidentului,
persoane vatamata nu are zile de îngrijiri medicale, după aproximativ 10-15 zile mam dus împreună cu ea să-și retragă plangerea, polițistul mia zis că dosarul se va clasa și am permisul suspendat pe 6 luni, retin că am întrebat ce pot sa fac în urma clasări nu mia răspuns, a zis să plec că nare timp de mine, întrebarea mea este dacă perioada de suspendare se aplică, dela data accidentului sau când îmi va veni clasarea dosarului? Și încă o întrebare, poate procurorul să-mi dea o suspendarea mai mică la permis ?vă mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2024
Stanescu78, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:01, 30 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 103
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune:
..........................
d) pentru o perioadă de 180 de zile în cazul accidentului de circulație din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane dacă a fost încălcată o regulă de circulație pentru care prezenta ordonanță de urgență prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce și instanța de judecată sau procurorul a dispus clasarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b), e) și g) din Codul de procedură penală, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal ori încetarea procesului penal în condițiile art. 16 alin. (1) lit. e) și g) din Codul de procedură penală;
....................
(1^1) În situația prevăzută la alin. (1) lit. c) și d), suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune de către șeful poliției rutiere pe raza căreia a fost săvârșită fapta, începând cu ziua imediat următoare celei expirării prelungirii valabilității dovezii înlocuitoare. În situația în care valabilitatea dovezii înlocuitoare a permisului de conducere nu a fost prelungită sau a fost eliberată fără drept de conducere, din perioada de suspendare prevăzută la alin. (1) lit. c) și d) se deduce perioada în care titularul permisului de conducere nu a avut dreptul de conducere, conform art. 97 alin. (3). Dispoziția privind suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se emite în termen de 5 zile de la data la care șeful poliției rutiere pe raza căreia a fost săvârșită fapta a luat cunoștință de soluționarea procesului penal și se comunică titularului permisului de conducere în termen de 15 zile de la emiterea acesteia. În situația în care, la data la care se dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce, dreptul de a conduce este afectat deja de o altă suspendare a exercitării acestuia, perioada de suspendare care trebuie executată curge în continuarea perioadei de suspendare aflate deja în curs de executare.
[ link extern ]
Procurorul va poate da alt gen de sanctiune, pe latura penala a dosarului. Suspendarea permisului e de natura contraventionala si nu are vreo treaba procurorul aici.
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala pe trecerea de pietoni Luciano_rom Luciano_rom Cat timp se suspenda permisul de conducere pentru un accident usor ( 0 zile de spitalizare si fara plangere ) pe trecerea de pietoni ? (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma unui accident de neacordare de prioritate ... asasin 100 asasin 100 buna ziua, in urma unui accident de neacordare de prioritate cu vatamare din culpa,dupa ce am primit nup de la procuratura, la cit trebuie sa ma astept la ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu pieton pe trecerea de pietoni Hijllp720 Hijllp720 Buna ziua! Din nefericire si nevoit am avut parte de un accident usor pe trecerea de pietoni.Mai exact in ziua respectiva ploua foarte tare si am dat pe ... (vezi toată discuția)