avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare camere video intr o scara de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare camere video intr o scara de bloc

Buna ziua!
O asociatie de proprietari cu o scara de bloc cu 31 de apartamente. S a intocmit un proces verbal in care fiecare locatar trebuia sa si dea acordul prin Da/NU si semnatura pentru montarea camerelor video la intrare in bloc si zona liftului si probabil si pe palierul fiecarui etaj ca erau doritori. Dar s a renuntat la aceasta actiune intrucat nu au fost de acord toti locatarii. S au reluat aceste discutii, dar nu oficial doar intre unii dintre locatarii care isi doreau si surpriza...ne am trezit cu camere video montate pe palierul etajului 4, insa fara a se lua macar acordul locatarilor care locuiesc la etajele superioare (blocul are 7 etaje).
Avand in vedere ca din cand in cand (si asta cam des ca trebuie inlocuit) liftul se defecteaza locatarii sunt obligati sa urce pe scara si evident sa treaca si pe la et.4 unde se afla montate camerele video.
Este o actiune legala montarea acestor camere avand in vedere ca nu s a cerut acordul locatarilor, mai ales celor de la etajele superioare? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: markomarius1 , utilizator 18:48, 13 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_492...
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru instalare sistem de supraveghere in condominii exista reguli obligatorii printre care esential este acordul individual al tuturor proprietarilor din condominiu
Iata ce zice CJUE despre montare amere de supraveghere la bloc: [ link extern ]
De retinut: nu este necesar avizul locatarilor.
O motivare in drept, se poate?
Multumesc

ynocentta a scris:

Pentru instalare sistem de supraveghere in condominii exista reguli obligatorii printre care esential este acordul individual al tuturor proprietarilor din condominiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supravegherea video in condominiu kamilles kamilles Locuiesc intr-un condominiu 100 % privat , cu 80 de apartamente . Se doreste de catre Comitet si Presedinte ( ca urmare a spargerii locuintei unuia dintre ... (vezi toată discuția)
Camere supraveghere casa scării și în lift PopeseuMMM PopeseuMMM Administratorii asociației de proprietari, au montat camere video la intrarea în ,,casa scării\", (holul de la intrare în bloc), si in lift. Pe casa ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere lavinia_stoica lavinia_stoica Buna ziua! De circa 10 zile au fost montate la intrarea in scara blocului (in exterior), la parter si la fiecare etaj ( linga usile lifturilor) camere de luat ... (vezi toată discuția)