avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de folosire a liftului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de folosire a liftului

Buna ziua,
Am urmatoare problema: Am cumparat un apartament int-un bloc nou, apartament pe care l-am achitat integral de o luna de zile,respectand toate clauzele contractului de vanzare-cumparare. Dezvoltatorul refuza sa puna lifturile in functie ,conditionand punerea in functiune de constituirea Asociatiei de proprietari.
Intreb; Daca nu sunt vandute toate apartamentele, danu sunt platite integral toate, daca marea majoritate a apartamentelor sunt locuite de chiriasi, eu ce fac ? Cum pot folosi liftul ? Ce drepturi am ? Eu am 56 de ani, sunt operata la genunchi si am nevoie de lift.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:26, 8 Martie 2020
Ma tem ca trebuie sa mergeti cu toate actele la avocat pentru o analiza de caz competenta.
Sa va ucida dezvoltatorul nu ar fi deloc legal dar..este mult de analizat...

Unele lucruri par simple dar sunt complicate....
Multumesc,
O sa vorbesc cu un avocat dar consider ca este un abuz al dezvoltatorului. Dupa de am platit “o caruta” de bani ( pentru mine , 85 000 € este o suma imensa) am pretentia sa pot locui in apartament, (care este la etajul 5). Asa am ales apartamentul, sa fie cu lift !!!
Constituirea unei asociatii de proprietari nu este conditionata de vanzarea tuturor apartamentelor din respectivul bloc, deci se poate face chiar daca dezvoltatorul inca detine majoritatea unitatilor. El vrea sa scape cat mai repede de diverse batai de cap si asa intelege el (desigur nu ca ar fi corect astfel) sa va impulsioneze sa faceti demersurile respective, ca el n-are chef sa-si bata capul prea mult cu chestia asta.
Parerea mea este ca, daca vreti o rezolvare rapida, sa va implicati personal, vorbiti cu alti proprietari, organizati-va si faceti cat mai repede asociatia.
Si eu zic ca este un abuz dar in Romania 90% din ceea ce se intampla este un abuz.
Cota de 90% nu va scadea pana nu se va actiona la un mod de a crea teama celor care fac abuzuri.
Ultima modificare: Duminică, 8 Martie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme grave cu dezvoltatorul blocului tudorflorin tudorflorin Buna ziua! Suntem locatarii unui bloc nou construit in 2014, problema este ca nu sunt toate apartamentele ocupate ( 6 din 35 sunt inca ale dezvoltatorului ). ... (vezi toată discuția)
Camere video dezvoltator / asociatie Mytro Mytro Dezvoltatorul care avea deja camerele montate inaintea vanzarii tuturor apartamentelor , sustine acum ca sistemul de supraveghere este al lui si il va da jos . ... (vezi toată discuția)
Obligatie plata la montare de lift cyty cyty Locuiesc in bloc de 8 etaje fara lift, la etajul 5.O parte din vecini doresc sa cumpere lift, altii nu doresc.Nici eu nu doresc lift. In ce masura si in ce ... (vezi toată discuția)