avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chiriași gălăgioși
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chiriași gălăgioși

Buna ziua,

Locuim intr-un bloc nou, cu așa-zișii pereți de carton, apartament in proprietate personală.

Sub noi locuiește o chiriașă care nu prea le are cu cei 7 ani de acasă. Cam o săptămâna pe luna o vizitează “iubitul de la distanta” și atunci recuperează timpul pierdut pana dimineața, cu râsete zgomotoase apoi gemete, din partea amândurora. O săptămâna in care noi mergem a doua zi cu ochii cât cepele la birou. Mentionez ca atat pe etaj cu noi cat și sub noi, majoritatea sunt chiriași și toți suntem tineri, toți mai avem musafiri etc, dar toată lumea e cu bun simt, in afara de cea de sub noi.

Nu avem pretenția sa se facă liniste la ora 22 fix, dar sa ma ții pana la 4 dimineața cu urlete de plăcere și râsete... când eu știu ca a doua zi trebuie sa fiu apta de lucru... nu prea e in regula. Un cuplu de chiriași de lângă noi, care nici măcar nu locuiesc chiar deasupra domnișoarei, s-au și mutat din aceasta cauza, au și lăsat bilet la avizier in care ii băteau obrazul respectivei, însă fără rezultat, insa atunci nici nu știam sigur cine sunt “protagoniștii”
Asadar, Imaginați-va cum se aude la noi, fiind chiar deasupra.

Am încercat sa discut cu proprietarul, dar mi-a recomandat sa discut eu direct cu chiriașa, ca el e multumit de ea, e fata serioasa, ii plătește chiria in fiecare luna etc
Am încercat sa discut cu domnișoara, însă niciodată nu îmi deschidea, asadar am luat legătura din nou cu proprietarul și i-am spus ca ma văd nevoită sa chem politia. L-am simțit deranjat de insistenta mea de a-l suna a doua oară și mi-a spus ca mai bine sa sun la politie, sa o amendeze, el nu are ce sa-i facă atâta timp cât ea ii plătește chiria.
Însă, la câteva zile distanta m-a sunat chiriașa, probabil a avut vreo discuție cu proprietarul in legătura cu plângerea mea și a ținut nevoia sa lămurim lucrurile.

Bineînțeles ca a negat tot, a făcut pe fata foarte de treaba și intelegatoare, care aude și ea zgomotele respective noaptea, motiv pentru care și doarme cu dopuri de urechi, ceea ce mi-a recomandat și mie ;) doar ca eu am o alarma care trebuie sa ma trezeasca dimineața, așa ca nu pot folosi dopurile de urechi. Am rămas confuza după discutia cu ea, chiar eram sigura pana atunci ca de la ea se aude, dar fiind foarte de treaba la telefon și empatizand cu “suferința” noastră, am crezut-o și mi-am cerut scuze ca am bănuit-o pe degeaba :))

Săptămâna ce tocmai a trecut, a fost iarasi plină de activitate nocturna, râsete și chestiuni extrem de intime, la care am fost nevoiți sa asistam pana spre dimineața, iar intr-una din nopți am coborât și am sesizat ca singura usa de după care se auzeau zgomotele respective, era chiar usa ei, se auzeau si pe casa scării. I-am bătut in usa, nu a deschis, însă i-am auzit amuzându-se.

Ieri am sunat-o și i-am spus frumos ca nu știu ce face, dar se aude foarte tare la noi TOT ce face noaptile, când noi am vrea sa dormim. Mare mi-a fost mirarea ca nu mai era aceeași fata de treaba, empatica, m-a luat de sus și m-a luat cu “draguto, eu văd ca esti foarte sensibilă și cred ca ar trebui sa te muți la casa dacă nu îți convine... da, a venit prietenul la mine și am ras și am făcut sex și multe altele, ceea ce îți recomand și tie ca văd ca esti cam încordată”

I-am spus ca ok, atunci vom vedea ce va spune și politia. A zis ca pot sa chem liniștita politia, ca nu are muzica, și doar pentru faptul ca a ras, a povestit și ca a făcut sex, nu crede ca au ce sa-i facă, ca nu e vina ei ca se aude atat de tare la mine, nu poate sa stea in post și rugăciune in casa in care plătește chirie doar pentru ca ma deranjeaza pe mine. Plus ca alti vecini nu au mers sa i se plângă, singura fiind eu.

Administratora ma intelege și ma susține, ba chiar mi-a spus ca din câte știe proprietarul nu are declarată la ANAF chiria respectiva, deci se cam risca cu faptul ca as putea sa ii fac plangere și ar putea lua și el amenda.

Apartamentele de lângă cel al domnișoarei au doar băi perete in perete cu dormitorul ei, așadar noi suntem singurii care auzim noaptea ce se întâmpla acolo, având dormitor chiar deasupra. Vecina care locuiește usa in usa cu ea mi-a spus ca a tot auzit râsetele seara, însă doar când era in bucatarie, pentru ca are și o baie intre dormitorul ei și al vecinei, iar de la ea din dormitor nu a mai auzit nimic.
Vecinii de sub domnișoara sunt tot chiriași, doi băieți care se joaca noapte de noapte pe pc și, având căștile pe urechi, ei au zis ca nu au fost deranjați.

Ce ma sfătuiți sa fac in continuare?

Va rog nu ma sfătuiți sa ma mut la casa, deși ne-am dori foarte mult, chiar nu avem momentan aceasta posibilitate.
In plus, așa cum am menționat și la început, nu avem probleme cu alti vecini, chiar ne înțelegem foarte bine toți, doar domnișoara respectiva e certată cu bunul simt.

Am încercat sa sun proprietarul sa ii spun ce discuție am avut cu chiriașa, dar nu mi-a mai raspuns.

Daca sun la politie sa spun și ca bănuiesc ca nu e in declarată la ANAF chiria, se vor ocupa ei și de asta? Sau se depune separat la ANAF cerere? El poate sa susțină ca nu e chiriașa, deci ca nu ii ia bani și atunci sa scape de verificare/ amenda?

Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: mihail7171 , utilizator 23:21, 18 Mai 2023
Buna ziua,
Eu zic sa sunati la politie si sa faceti si o sesizare la ANAF.
Exista vreun vecin ce va poate sustine, in caz ca pana vine politia ei inceteaza...
La fel si cu ANAf-ul...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Proprietarul, atat timp cat nu are probleme referitoare la subiectul contractului sau cu respectiva persoana, nu are ce sa-i faca. Intr-un asemenea caz, in care contactezi proprietarul, o faci cel mult odata si tragi speranta ca acesta ii va zice ceva iar chiriasul (avand bun simt) va inceta sa mai faca prea mult zgomot. N-are rost sa-l mai suni de mai multe ori; indreptatita iritarea sa dupa insistentele dvs. Ce sa faca un proprietar locator? Sa incerce sa-si dea in mod abuziv chiriasul (altminteri, dpdv contractual, unul bun) cu forta afara inaintea finalizarii contractului sau pe baza acuzelor (nu zic, poate indreptatite si ele) vecinilor asupra locatarului?
Prima sa recomandare a fost una perfect valabila si cea mai corecta: reclamati la politie!

2. Indiferent ca suspiciunile dvs. se adeveresc, in sensul ca poate respectivul proprietar nu-si declara veniturile din respectiva chirie (si nu, chiar nu aveti de unde sa stiti acum acest lucru) si chiar daca sesizati asta la ANAF, in varianta deci ca acesta nu o face, problema dvs cu galagia chiriasului ramane aceiasi. ANAF, daca constata ca nu exista venituri declarate, nu va face decat sa-i impute impozitele aferente perioadei contractuale si ceva penalizari/amenzi. Contractul intre parti insa este unul valabil, chiriasa tot acolo va ramane. Deci reclamatia in sine catre ANAF si orice vor face sau nu vor face ei oricum nu va rezolva nimic dvs.

3. Am avut rabdarea sa citesc tot ce ati scris, va inteleg perfect si empatizez la randu-mi cu problema dvs -una cu siguranta foarte reala si deranjanta. Unicul mod (legal) de rezolvare este doar prin Politie! Politie care sa vina, sa constate si sa amendeze; odata sau de mai multe ori, pana pe vecina dvs o va durea atat de mult buzunarul golit incat sa se gandeasca mai bine referitor.
Si da, foarte bine ar fi (cum dealtfel v-a mai recomandat un utilizator mai sus) sa mai gasiti vreun vecin care sa va sustina, mai ales pt foarte posibilul caz cand politia s-ar prezenta dar nu ar avea ce sa constate. In ideea de mai multa credibilitate in fata lor si pt posibilele viitoare dati cand ii veti mai chema.
pentru a rezolva situatia ar trebui sa va cumparati un flex ieftin(polizor unghiular) si cand aceasta persoana doarme , nu sambata si duminica , in cursul saptamanii dati drumul la flex cateva secunde, de cateva ori, va garantez ca va veni ea la usa dvoastra sa incetati si asfel rezolvati problema atunci ii veti spune ca nu stiti de unde este zgomotul, si o tineti asa pana se muta
Ultima modificare: Joi, 18 Mai 2023
mihail7171, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul de deasupra ma trezeste la ore inumane Roken Roken Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: In apartamentul de deasupra mea s-a mutat un chirias cu un program atipic, care se trezeste in fiecare ... (vezi toată discuția)
Vecina galagioasa cortab cortab Buna ziua, M-am mutat de cateva luni intr-o garsoniera si tot de atunci am probleme cu vecina de care locuieste sub mine. Este o batrana care nu aude si din ... (vezi toată discuția)