avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Pot acuza service-ul auto de înşelăciune?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Pot acuza service-ul auto de înşelăciune?

In urma cu 2 saptamani am fost tamponata din spate de un Iveco, al carui sofer " nu a fost atent" . Am mers la politie/ nu am vrut sa fac amiabila, m-am speriat destul de tare.Am facut programare online pentru constatare, m-am informat , dar se pare ca am fost mintita in legatura cu un service....mare surpriza: desi am precizat de la inceput ca vreau piese originale si m-au asigurat ca asa va fi.... masina mea a fost reparata cu piese din dezmembrari si after-market..... atunci cand mi-am aratat nemultumirea am fost iar asigurata ca se rezolva , ca au crezut ca ma grabesc si alte tampenii..... Am fost nevoita sa iau masina spunandu-mi ca ma vor suna atunci cand vor veni noile piese.Semnasem de la inceput ca sa fie virati banii de la Omniasig in contul service-ului,de aceea am sunat iar la Omniasig si le-am prezentat situatia solicitand sa nu le vireze banii pana nu remediaza problema.Am primit nr de inregistrare si astept..... Legea 132 din 2017 se aplica in situatia asta..... nu au vrut sa imi dea deviz si mi-a fost teama sa nu imi fure piese de pe masina.... au primit in aceeasi zi o masina identica , care nu era reparata pe asigurare. Ma gandesc sa cer o expertiza si sa ii dau in judecata pentru inselaciune, pe langa sesizare la ANPC.Am sanse reale de castig?
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2020
Sabina.Alex, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sabina.Alex , utilizator 11:40, 18 Martie 2020
Analizati intai cu un av ce variante aveti.O plângere penală pt înșelăciune durează ani pana se soutioneaza cu o ipotetica trimitere în judecată.Faceti intai sesizarea la ANPC și apoi va orientați în funcție de raspuns,discuția avută cu un av etc.
Vă mulțumesc! Am luat legatura cu firma de asigurări și sevice-ul. Ne-au schimbat piesele. Concluzia : nu trebuie să ne lasăm păcăliți și trebuie să luptăm pentru drepturile noastre!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna asigurari - piese de origine Rumburak Rumburak Deschid un subiect, poate nediscutat pana acum dar sigur interesant pentru multi. Situatia urmatoare: O masina fara accident pana in prezent, cu toate ... (vezi toată discuția)
Paguba accident auto si inlocuire cu aftermarket a pieselor anticoade anticoade Buna ziua. Cer si eu parea unui expert sau a unei persoane care a mai trecut prin ceea ce am trecut si eu. In urma cu un an in timp ce conduceam masina si am ... (vezi toată discuția)
Accident stefan1903 stefan1903 am avut si eu un accident ieri cineva nu a pastrat distanta regulamentara si s a tamponat in mine... a fost si o victima bunicul meu a fost transportat la ... (vezi toată discuția)