avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariatele insarcinate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariatele insarcinate

Buna seara! Angajatorul poate refuza luarea la cunostinta a faptului ca o salariata este insarcinata? Ii poate refuza acesteia acordarea numarului de ordine pt notificarea scrisa? In conditiile in care acesta a luat la cunostinta starea salariatei, este posibil ca aceasta sa poata fi trimisa in concediu fara plata? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 22 Martie 2020
Angajatorul nu poate refuza luarea la cunostinta a faptului ca o salariata este insarcinata .... in caz contrar , instiintarea se poate trimite cu confirmare de primire si se poate sesiza ITM-ul.

Acordarea CFP se poate face la initiativa fiecareia dintre parti si nu prin obligarea uneia..

In practica, CFP se acorda la solicitarea angajatului si nicidecum nu poate fi impus de catre angajator... daca nu are de munca, angajatorul are posibilitatea de a trimite in "somaj tehnic" salariatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme concediu Augustin07 Augustin07 Daca am zile de concediu , angajatorul are voie sa refuze sa mi-le acorde ? Lucrez la un depozit ca stivuitorist.. in aceasta perioada depozitul nostru nu mai ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic Daymon1989 Daymon1989 Buna ziua care este procedura atunci cand angajatorul refuza somaj tehnic si te trimite in concediu fara plata. Va multumesc (vezi toată discuția)
Zile fara plata florentina.sorescu@yahoo.ro florentina.sorescu@yahoo.ro Buna ziua,lucrez la o fabrica de textile si mi s-a adus la cunostinta faptul ca trebuie sa - mi iau 5 zile fara plata pe fiecare luna deoarece s-a micsorat ... (vezi toată discuția)