avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reziliere contract pe perioada stării de urgenta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reziliere contract pe perioada stării de urgenta

Bună ziua se poate rezilia un contract prestări servicii pe perioada determinata între un Pfa și stat.? Sunt plătite serviciile pana în momentul rezilierii contractului.?
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 10:17, 24 Martie 2020
De ce să-l reziliați, mai ales că este pe durată determinată? Aveți în contract clauza de forță majoră pe care o puteți invoca, în cazul în care nu puteți să vă îndepliniți obligațiile din cauza stării de urgență. Sunteți în prezența unui contract administrativ (de achiziție publică, chiar dacă a fost atribuit direct, poate). Rezilierea contractului o puteți cere dacă beneficiarul nu-și îndeplinește obligațiile sau poate fi cerută de achizitor, dacă prestatorul nu-și îndeplinește obligațiile contractuale. În contract se specifică dacă plățile se fac periodic, dacă se plătesc serviciile prestate sau dacă se face plata la data expirării duratei contractului. Dacă la momentul rezilierii contractului obligațiile de plată există, atunci se vor face plățile respective, pentru serviciile prestate și recepționate, altfel ar trebui să cereți daune-interese. Contractul e ”legea părților”, deci în el găsiți rezolvarea, el completându-se, bineînțeles și cu prevederile Codului civil.
Bună seara. Va mulțumesc pentru răspuns. Nu eu vreau sa l reziliez. Nu cred ca m am explicat eu bine și îmi cer scuze. Vream sa știu dacă poate beneficiarul (primăria) în cazul de fata poate rezilia contractul pe perioada stării de urgenta.?
Da, poate. Este un caz de forță majoră (clauza contractuală) care dă posibilitatea părților să-l rezilieze. De asemenea, Primăria are o clauză contractuală, cu siguranță, fiindcă e un contract de achiziție publică, care-i permite rezilierea în condițiile în care nu mai are resurse bugetare. Răspunsul îl veți găsi la Primărie, dar e posibil, ca să le solicitați, vă recomand, suspendarea derulării contractului pe durata sătrii de urgență, ceea ce înseamnă că ulterior îl veți putea derula, în felul ăsta contractul putând fi salvat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere abonament telefon mobil (orange) onez81 onez81 Buna ziua, In decembrie 2009 mi-am facut trei abonamente la orange doua pe durata a doi ani si unul pe un an, intre timp sotia a gasit un loc de munca in ... (vezi toată discuția)
Reziliera contract cablu+internet little_30devil little_30devil In ce conditii pot rezilia un contract de cablu si internet din 11.02.2010 , incheiat pe 15 luni fara a plati taxa de 100 euro (taxa de reziliere inainte de ... (vezi toată discuția)
Cum se poate rezilia un contract cu o firma de prestari servicii ? VASILENCO MIHAELA VASILENCO MIHAELA Cum pot determina o firma de pestari servicii sa rezilieze un contract fara a plati despagubirile pe care le solicita ? Este vorba de o firma de telefonie ... (vezi toată discuția)