avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Femeie insarcinata agresata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Femeie insarcinata agresata

Soția mea a fost agresată la lumina zilei, în plina strada. Agresorii, MG și fiul acestuia MC, au tăbărât cu lovituri și au îmbrâncit fără rețineri o femeie gravida. Acest individ violent, G M, pretinde ca este bolnav, fiind pensionat pe caz de boală, papă banul de la buget in vreme produce și vinde teracotă fără sa fie impozitat de autoritățile competente. Acest individ s-a însănătoșit brusc când a găsit oportun sa agreseze o gravidă. Bietul "bolnav ". Viteazul de fisu', "șmecher " sosit de curând din Germania, a dat primul atac. Va rag sa ma sfatuiti ce am de facut.
Cel mai recent răspuns: Lesevescu , utilizator 13:15, 28 Martie 2020
Mergeti la sectie si formulati plangere.
Sa faca plangere la politia din localitatea unde a fost agresata pentru infractiunea de lovire sau alte violente, prevazuta de art. 193 din Codul penal. Are termen 3 luni sa faca plangerea. Daca are vreo leziune traumatica sa se prezinte la medicina legala (consultatia costa pana in 100 lei). Daca va obtine certificat medical incadrarea faptei va fi pe art. 193 alin. 2 (pedeapsa mai mare). Deasemenea, cand face plangerea sa indice martori, daca exista, si alte probe (cum ar fi imagini video).
Multumesc pentru sfat. Are si un filmulet. Nu are leziuni. A solicitat ambulanta la 2 ore de la evenimente insa a refuzat deplasarea de teama coronavirusului. Intre tmp am consultat un avocat. Ce parere aveti de sugestia avocatului de a face plangere direct la parchet? Considera ca dosarul va sta in raft daca plangerea va fi facuta la politia din localitate (rural).


fight_for_justice a scris:

Considera ca dosarul va sta in raft daca plangerea va fi facuta la politia din localitate (rural).


Exista un Ordin comun incheiat intre politie si parchet in care este mentionat ca in 5 zile de la inregistrarea plangerii penale la politie aceasta se inainteaza la parchet pentru a fi inregistrata si de catre aceasta institutie, dupa care este returnata politiei pentru continuarea cercetarilor. Daca depuneti plangerea la politie cereti si nr. de inregistrare al politiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-a dat pantalonii jos pe strada OmCauta OmCauta Ce sa fac? Un cunoscut din oraselul meu mi-a dat pantalonii jos in fata magazinului, lasandu-ma in fundul gol, parandu-i-se amuzant! (vezi toată discuția)
Dupa depunerea unei plangeri penale la sectia de politie, exista un termen limita ? Elena2001 Elena2001 impotriva copiilor mei s-a depus o plangere penala de lovire in decembrie 2013... cat timp poate sa stea la politie?.... exista un termen ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as vrea sa știu dacă vecinul de deasupra mea a intrat ... ileanalipan ileanalipan Buna ziua, As vrea sa știu dacă vecinul de deasupra mea a intrat noaptea pe la 22.30 forțat peste noi în casă bruscandu-l pe soțul meu (are certificat ... (vezi toată discuția)