avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pensie
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pensie

Buna ziua, am auzit astazi labsedinta de guvern ca se suspenda si executarea silita la pensii, imi puteti explica daca stie cineva mai detaliat? Am o poprire pe pensie de 1 an, ma incadrez cumva? Si daca trebuie sa vorbesc personal cu executorul sau se suspenda automat? Va Multumesc!!
Articol: [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Edds , utilizator 12:38, 10 Aprilie 2020
Buna ziua,

Raspunsul este nu. Guvernul a suspendat pe perioada starii de urgenta executarea prin poprire a creantelor bugetare. (Datorii catre stat)

Măsurile de suspendare a executării silite prin poprire asupra sumelor urmăribile reprezentând venituri și disponibilități bănești se aplică, prin efectul legii, de către instituțiile de credit sau terții popriți, fără alte formalități din partea organelor fiscale.



Edds a scris:

Buna ziua, am auzit astazi labsedinta de guvern ca se suspenda si executarea silita la pensii, imi puteti explica daca stie cineva mai detaliat? Am o poprire pe pensie de 1 an, ma incadrez cumva? Si daca trebuie sa vorbesc personal cu executorul sau se suspenda automat? Va Multumesc!!
Articol: [ link extern ]

Pe perioada starii de urgenta se suspenda sau nu incep procedurile de recuperare a debitelor si de recuperare si de ex silita pentru toate drepturile de asistenta sociala si pentru drepturile de asigurari sociale.
Veniturile pensionarilor platite de Casele de Pensii nu pot fi poprite sau executate silit, nici de catre stat , nici de catre agentii economici iar orice procedura de ex silita inceputa se suspenda.
ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 32 din 26 martie 2020
privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 şi pentru stabilirea unor măsuri suplimentare de protecţie socială
EMITENT: Guvernul
PUBLICAT ÎN: Monitorul Oficial nr. 260 din 30 martie 2020
Data intrării în vigoare: 30 Martie 2020
Art. XVII. -
(1) Pe perioada instituirii stării de urgență prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, prin efectul legii, se suspendă sau nu încep procedurile de recuperare a debitelor și de executare silită, pentru toate drepturile de asistență socială.
(2) Măsurile de suspendare prevăzute la alin. (1) încetează în termen de 60 de zile de la data încetării situației de urgență.
Art. XVIII. -
(1) Se suspendă sau nu încep măsurile de executare silită prin poprire a creanțelor bugetare, fiscale și comerciale care se aplică asupra drepturilor lunare plătite prin casele teritoriale de pensii. Măsurile de suspendare a executării silite prin poprire asupra sumelor plătite de casele teritoriale de pensii se aplică, prin efectul legii, de către aceste instituții fără alte formalități din partea beneficiarilor acestor drepturi.
(2) Măsurile de suspendare prevăzute la alin. (1) încetează în termen de 60 de zile de la data încetării stării de urgență.
(3) Sumele reținute în luna aprilie 2020 se restituie odată cu plata drepturilor aferente lunii mai 2020, urmând a fi recuperate după termenul prevăzut la alin. (2).

Deci pana la urma se suspenda sau nu poprirea pe pensii? Si daca am mai multe executari la un ifn ce se intampla. Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stare de alertă vrica vrica Pe perioada stării de alertă este valabilă precizarea din art XVIII din ordonanța 32? (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu pentru creanta bugetara - oug 29/2020 Oana.Musceleanu Oana.Musceleanu Poprirea pentru o creanta bugetara datorata la ANAF/primarie, se poate face din salariu sau se suspenda cum e prevazut la art VII (3) OUG 29/2020? Art. ... (vezi toată discuția)
Scadenta plata impozit si contributii pe somaj tehnic Oana.Musceleanu Oana.Musceleanu Pentru angajatii in somaj tehnic, cand se declara in D 112 contributiile si impozitul pe venit aferente si cand devin exigibile? Se pot aplica prevederile ... (vezi toată discuția)