avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine plateste scrisoarea recomandata pentru anuntarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine plateste scrisoarea recomandata pentru anuntarea AG

Presedintele nostru, nu a asigurat semnarea convocatorului( art.57 lit K), pentru AG.
A dat la casierie documentul pentru a fi semnat de catre cei care vin sa plateasca, pentru restul a trimis scrisori pe care acum suntem obligati sa le platim fiecare. Astfel, jumatate din membrii au de plata!
Sa mai spun ca ordinea de zi este alta decat cea afisata, nu sunt specificate ora si locul AG, le-am primit cu trei zile inainte de data convocarii, cand legea specifica 10 zile.
Cel mai recent răspuns: Octavia Turbatu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:18, 29 Martie 2020
Incerc sa raspund la cateva idei enuntate. In primul rand cred ca nu e etic sa vorbim de adunari generale cand se petrec asfel de lucruri in jurul nostru. Apoi, presedintele se pare ca a asigurat semnarea convocatorului apeland la casierie - a procedat bine ! Legea in vigoare spune ca se trimit acele scrisori iar costul lor este suportat de toti locatarii dupa criteriul cota parte indiviza de proprietate. Le-ati primit dupa 3 zile pentru ca mai intervine si activitatea postei ! In plus, nu se pune virgula intre subiect si predicat cum o faceti de la primele cuvinte ! Sanatate multa !
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2020
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule Doctor
Ca sa dovedesti ca ai intentii bune , iti iei masuri , adica stiind ca adunarea generala v a avea loc pe data de si ca prezenta sa fie cat de cat buna , tu ca presedinte intocmesti tabelele nominale , mergi din apartament in apartament si explici cu aceasta ocazie de ce si pentru ce are loc aeasta adunare generala si apoi trimiti scrisorile proprietarilor care nu locuiesc in blocul respectiv si eventual la cei pe care nu i ai gasit acasa .
Cine stie care sunt proprietarii care nu locuiesc in respectivul bloc ? presedintele , asa zice articolul 57 litera ( i ) din legea nr. 196 / 2018 si ca sa cautati , il citez : " intocmeste si actualizeaza cartea de imobil , in conformitate cu legislatia in vigoare ".
Va mai dau un exemplu : articolul 107 litera ( c ) din aceeasi lege
Eu unul daca asi fi presedinte nu las la mana altuia ce este in atributiunile mele
Mai am o singura observatie si ma opresc , daca am ajuns sa ne " impiedicam " de o virgula care probabil a fost batuta gresit .... consider ca ar trebui sa fim mai toleranti in asemenea cazuri , sunt de acord ca , costurile acestor scrisori se platesc de toti proprietarii ,
O zi buna va doresc tuturor !
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn fara chip !

Ceea ce spuneti dumneavostra merge la un bloc cu 20 de apartamente. Dar ce te faci la in bloc cu 300 de apartamente ? Mai exista si institutia delegarii responsabilitatilor. Apoi, mai exista si un comitet. Cartea de imobil nu este neaparat sarcina presedintelui.
Asta ca sa ne intrecem in observatii, ca sa va citez !

PS - In datele mele de pe acest site scrie tot, unde stau, telefon, ce scoli am facut s.a. La dumneavostra nu am gasit nimic ! Nici macar o fotografie de identificare !
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule Doctor( fara virgula) va multumesc pentru raspuns. Ma bucur cand vad ca mai aveti timp de analiza gramaticala pe text. Eu cred ca va trebui sa punem PUNCT la multe lucruri ca sa putem sa o luam DE LA CAPAT. Sa traiti sanatos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confirmare de primire ! codrutz2007 codrutz2007 Se stie faptul ca la o adunare generala de proprietari se convoaca si se reconvoaca faptul ca nu se strang 50+1 asa cum spune legea 196 / 2018 ! Dar ... (vezi toată discuția)
Scrisori cu confirmare de primire pentru convocarea adunarii generale extraordinare joannablue joannablue Buna ziua, imi puteti spune daca la adunarea generala extraordinara sunt necesare scrisori cu confirmare de primire catre cei care nu au semnat tabelul ... (vezi toată discuția)
Reablitare termica sssipike sssipike Sunt presedintele unei asociatii de locatari. Am vrea sa demaram reabilitarea termica a blocului pe cont propriu, conform legislatiei in vigoare (cu proiect, ... (vezi toată discuția)