avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerespectare promisiune de vanzare - cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerespectare promisiune de vanzare - cumparare

Buna seara,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Vreau sa achizitionez un apartament. S-a facut promisiunea de vanzare cumparare la notar, specificandu-se un anumit curs de schimb, fara a fi precizat ca la semnarea contractului de vanzare-cumparare se face conversia creditului la cursul din ziua semnării actelor. (Mentionez ca creditul este luat in lei, iar pretul locuintei este in euro). S-a aprobat creditul, urmeaza sa semnez contractul de credit si apoi la notar cel de vanzare-cumparare si cel de ipoteca, insa proprietarul apartamentului nu mai vrea sa fie schimbul valutar la cursul mentionat in promisiune (acelasi curs l-am pastrat si pentru banca atunci cand am cerut creditul), ci la cursul din ziua semnarii contractelor. Cat de (i)legal e asta?! Proprietarul sustine ca actul notarial e facut...ca sa fie facut, insa "va va lamuri si doamna de la banca, cat si notarul, ca pretul va fi calculat la cursul bancii din ziua tranzactiei." In promisiune nu se specifica niciunde ceva legat de cursul din ziua semnarii actelor / ziua tranzactiei efective. Ce pot face in cazul acesta? Una din clauzele dim promisiune: faptul ca daca vanzatorul se răzgandeste sau nu respecta promisiunea, este obligat (teoretic cel putin) sa imi dea inapoi dublul avansului pe care i l-am oferit la promisiune.
L.E.: si un alt aspect. In promisiune am specificat ca diferenta de bani o dau in lei si/sau euro. Insa daca proprietarul vrea obligatoriu banii in euro, banca ii va schimba la cursul ei (mai mare decat in promisiune), iar diferenta se presupune ca o dau eu.
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2020
denisa.d., utilizator

Alte discuții în legătură

Curs vanzare prima casa impus de fondul de garantare Robertvoica Robertvoica Buna ziua, Urmeaza sa semnez maine cumpararea unu apartament cu prima casa. Problema apare ca in contractul de la Fondul de garantare este mentionat ca la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o promisiune bilaterala de vanzare in calitate ... Torx Torx Buna ziua, Am o promisiune bilaterala de vanzare in calitate de vanzator in care este stipulat pretul vanzarii \"X\" EUR in echivalent lei la cursul BNR din ... (vezi toată discuția)