avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare indemnizatiei de șomaj după încetarea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare indemnizatiei de șomaj după încetarea indemnizatiei de creștere copil

Bună seara,
As dori sa va întreb care sunt pașii pentru acordarea indemnizatiei de șomaj după încetarea indemnizatiei de creștere copil în situația în care firma la care îmi desfășuram activitatea se află în suspendare
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Viorel_Popa , utilizator 11:47, 30 Martie 2020
Pentru a beneficia în mod legal de concediul și indemnizația de creștere a copilului, părintele interesat trebuie să depună o cerere, conform OUG nr. 111/2010, însoțită de următoarele documente (nu sunt necesare copii legalizate):
- copia actului de identitate al solicitantului şi a certificatului de naştere al copilului pentru care se solicită dreptul ori, după caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul de către persoana care primeşte documentele;
- actele doveditoare privind calitatea solicitantului şi relaţia acestuia cu copilul/copiii pentru care solicită dreptul, după caz;
- actele doveditoare care să ateste veniturile obţinute în ultimele 12 luni înainte de data naşterii copilului;
- dovada eliberată de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;
- dovada privind suspendarea activităţii pentru perioada în care se solicită concediul pentru creşterea copilului;
- orice alte documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate.

Cererea pentru acordarea indemnizației și documentele din care rezultă îndeplinirea condițiilor legale de acordare a acestora se depun la primăria comunei, orașului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului București pe raza căreia solicitantul își are domiciliul sau reședința.
Bună ziua, întrebarea mea se referea la indemnizatia de șomaj acordata după încetarea perioadei de CCC.
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil cryys cryys Am inteles ca dosarul pentru indemnizatia de crestere copil trebuie depus in ziua urmatoare expirarii concediului postnatal, pana la aceasta data eu ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia Geo georgian Geo georgian Buna ziua..ma poate ajuta si pe mine cineva ? Concubina este insarcinata in 5 luni si nu stiu unde sa merge si ce acte sa depunem sa poata sa ia indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru creșterea copilului pentru tata - acte și documente necesare Gigi Bazavan Gigi Bazavan Sărut mâna, aș dori să intru în concediu pentru creșterea copilului deoarece mama este minoră. Vă rog,să-mi spuneți și mie ce acte îmi trebuiesc ... (vezi toată discuția)