avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Permis conducere
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Permis conducere

Dacă permisul de conducere îmi expira pe 1 aprilie 2020 iar programările pentru vizita medicala s-au anulat toate din cauza covid-19 pot sa ma bazez pe declarația unui domn polițist de la rutiera și anume ca valabilitatea permisului se prelungește din oficiu datorita pandemiei? Sau exista o alta varianta a prelungirii valabilității permisului... o dovada eliberata de cineva competent?
Adresați cerere prin e-mail ca sa primiti un raspuns scris oficial.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În conformitate cu prevederile art.14 din Decretul Președintelui României nr.195 din data de 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, se menține valabilitatea documentelor eliberate de autoritățile publice care expiră pe perioada stării de urgență. În acest context, documentele eliberate de serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor teritoriale, respectiv: permisele de conducere, autorizațiile de circulație provizorie precum și dovezile înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare și permiselor de conducere care vor expira pe perioada stării de urgenta vor fi considerate valabile pe întreg teritoriul României, până la încetarea stării de urgenta. Cererile de preschimbare pot fi depuse Într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgență – conform dispozițiilor art. 12 alin.(l) din Ordonanță Militara nr. 3 din 24.03.2020.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate permis de conducere expirat imediat după încetarea stării de urgență Silviu Daniel Silviu Daniel Buna ziua! Permisul de conducere imi expira in 18 Mai 2020 dupa incetarea stari de urgenta.Vreau sa va intreb este valabil 90 de zile dupa expirarea stari de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie circulatie provizorie expirata dupa starea de urgenta eduarddragomir eduarddragomir Daca autorizatia de circulatie provizorie a expirat imediat dupa incetarea starii de urgenta, mai exact pe 20 mai 2020, mai pot circula cu masina inca 90 de ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat / situatie de urgenta viktor20 viktor20 DRPCIV comunica pe 24 martie 2020: \"In conformitate cu prevederile art.14 din Decretul Presedintelui Romaniei nr. 195 din data de 16 martie 2020 privind ... (vezi toată discuția)