avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... amanare CSSM?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

amanare CSSM?

Buna ziua. Va deranjez cu o intrebare.Avand in vedere situatia actuala, nu am mai reusit sa intrunesc CSSM -ul aferent luna martie. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz? Se poate sa transmit o cerere catre ITM? Zi buna
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 10:09, 1 Aprilie 2020
Puteți trimite o Notificare în acest sens, dar nu e obligatoriu, motivul - starea de urgență, în care toate termenele se suspendă!
Pai asa am fost sfatuit, eu personal la fel am gandit, ca e stare de urgenta si nu este cazul...Multumesc frumos
Nu am cunostinta de o prevedere generala in care se mentioneaza ca toate termenele se suspenda, indiferent de natura acestora.
Exista si alta modalitate de a se tine sedinta CSSM programata, nu doar strangand membrii, toti la un loc.
Se poate prin videoconferinta, prin skype. Se pot trimite materialele la membrii CSSM si acestia sa faca observatii scrise. PV se poate intocmi in baza observatiilor.
Este bine sa notificati ITM ca nu ati tinut sedinta programata si sa precizati un nou termen avand in vedere comentariul meu anterior.
Conform art. 41 din Decret nr.195/16.03.2020:

„Prescripţiile şi termenele de decădere de orice fel nu încep să curgă, iar, dacă au început să curgă, se suspendă pe toată durata stării de urgenţă instituite potrivit prezentului decret, dispoziţiile art. 2.532 pct. 9 teza a II-a din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil sau alte dispoziţii legale contrare nefiind aplicabile.”

Prin urmare, termenele de prescripție și cele de decădere, atât substanțiale, cât și cele procedurale nu vor începe să curgă până la expirarea stării de urgență instituită prin Decretul nr. 195/2020.

Iar, termenele ce au început să curgă sunt suspendate în baza art. 41 din Decret din data de 16.03.2020.

Astfel devin inaplicabile dispozițiile art. 2532 pct. 9 teza a II-a din Codul civil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articol 41 decret stare de urgenta g.panait g.panait Buna ziua, As dori sa stiu pentru ce tip de documente/prescriptii se aplica Art 41 al Decretului Prezidential cu privire la instituirea starii de urgenta. ... (vezi toată discuția)
Termen atacare sanctiune disciplinara simovi27 simovi27 Buna ziua, Am fost sanctionat disciplinar si doresc sa contest respectiva sanctiune in instanta. Se lucreaza in aceasta perioada in domeniu ? Ce se intampla ... (vezi toată discuția)
decontare concedii medicale cristina.spanache cristina.spanache Buna ziua, In data de 15.05.2020 am depus la CASMB o cerere de decontare a unui concediu medical din decembrie 2019. Am primit in 22.02.2021 raspuns ca cererea ... (vezi toată discuția)