avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Indemnizatie crestere copil prelungită in timpul ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Indemnizatie crestere copil prelungită in timpul stării de urgenta?

Am auzit de la cineva ca daca încetează concediul de crestere a copilului dar suntem in stare de urgenta datorită epidemiei de coronavirus se prelungeste concediul de crestere a copilului. Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: margareta_ioncea , utilizator 16:14, 31 Martie 2020

Potrivit OUG nr. 32/2020, cei care beneficiau de indemnizație pentru creșterea copilului atunci când președintele a decretat stare de urgență în țara noastră vor beneficia de acest drept pe toată perioada în care se aplică măsura stării de urgență, chiar dacă cel mic a împlinit vârsta de doi ani sau chiar trei, în cazul copiilor cu handicap.

Art. VI.
(4) Pentru persoanele beneficiare ale indemnizației pentru creșterea copiilor prevăzute de art. 2 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările și completările ulterioare, care se află în plata indemnizației pentru creșterea copilului la data instituirii stării de urgență, plata acestei indemnizații se asigură pe toată durata instituirii stării de urgență și în situația în care copilul a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap sau urmează să împlinească vârsta prevăzută de lege, în această perioadă.

www.avocatnet.ro/articol_542...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizația Gherasim Marcela Gherasim Marcela Indemnizația pentru creșterea copilului se termină pe data de 15 aprilie am inteles ca se poate prelungi pe toata durata stări de urgență,Se prelungește ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru crestere copil TÓTH BORBÁLA TÓTH BORBÁLA Buna ziua! Aș dori să vă întreb dacă concediul pentru creșterea copilului a fost extins cu adevărat? Pentru copii sub varsta 2 ani (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Dorinamatei Dorinamatei Buna ziua, sunt in Concediu de crestere copil si urma sa incep munca cu doua luni mai devreme, pe 22 aprilie însă cresele fiind închise ma vad nevoită să ... (vezi toată discuția)